„ORA PĂMÂNTULUI“, marcată la Biblioteca Municipală

Elevi ai Colegiului Național „Radu Negru“, dar și cei de la Clubul elevilor, au participat astăzi la o activitate dedicată „Orei Pământului“. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Municipală și toate eseurile prezentate de elevi au avut ca scop atragerea atenției asupra importanței gestionării în mod responsabil a resurselor de apă și energie.

 „Continuăm periplul nostru ecologic cu tema: GESTIONAREA RESURSELOR DE APĂ ȘI DE ENERGIE. Eseurile TERRA- RESURSE VITALE, prezentate de elevii Colegiului ”Radu Negru”, CONCURSUL DE ARTĂ PLASTICĂ, se înscriu în campania de conștientizare a noastră, a tuturor vis-a-vis de problemele climatice cu care se confruntă omenirea. Fundația TERRA MILENIUL III lansează programe de dezvoltare sustenabilă în domeniul energiei, transportului și al schimbărilor climatice. Obiectivele pe care fundația și le-a propus sunt: conștientizarea și educarea copiilor și adulților în vederea protejării mediului ambiant, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, implicarea ONG-urilor pentru monitorizarea politicilor publice de mediu. O inteligență colectivă, specifică Goleman, ”naște o conștientizare” în cadrul întregii societăți. Acest tip de inteligență este transmisă tocmai pentru a cunoaște deplin, adevărul ecologic“, a spus prof. Viorica Bica, coordonator bibliotecă.

În cadrul evenimentului au fost prezentate proiecte, dar și eseuri. „GESTIONAREA RESURSELOR DE APĂ ȘI DE ENERGIE“, a fost proiectul coordonat de  prof. Nicolae Postolache, de la Colegiul Național ”Radu Negru.

„Creșterea verde” implică elaborarea unor politici integrate care promovează un cadru ecologic durabil. Geosfera (solul, aerul, apa, clima), biosfera (organismul uman, ale speciilor de animale și plantele), sociosfera (probleme de interes uman) sunt domenii care suscită o atenție crescândă.

Conform actului legislativ principal existent la nivel european în domeniul apei (directiva-cadru privind apa), bazinele râurilor sunt sisteme care trebuie gestionate în mod coordonat, chiar dacă sunt implicate țări diferite. Scopul legislației este asigurarea, până în 2015, a unei „stări bune” a apelor în întreaga Uniune

Elevii clasei a XI-a E u prezentat eseuri având ca temă „TERRA RESURSE VITALE“

Alexandra Fusărău: Prima oră a pământului

Savu Andrei; Almășan Adrian: Apa ca resursă regenerabilă de energie

Florea Cătălina; Szalad Octavian: Rolul apei

Mândroc Andreea. Prevenirea și combaterea poluării apelor maritime

Botu Horia: Sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică

Ganea Giorgia: Apa alcalină

Politicile în domeniul energetic incluse în Programul de Guvernare al României pentru 2017 – 2020 estimează că, pe termen mediu, necesarul energiei electrice al țării va fi asigurat în principal din surse regenerabile (60%), susține green-report.ro. Totodată, Stategia energetică 2020-2030, prevede reducerea cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră, va crește eficienţa energetică și gradului de interconectare al sistemelor electroenergetice la 15%.

În data de 24 martie 2018, orele 20,30 – 21.30 – ne raliem ”Orei Pământului” eveniment internațional,  care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice. ”Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

  • Concurs de artă plastică Premiul I – Trâmbițaș Anneliese, Colegiul Național ”Radu negru”, clasa a X-a E

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *