GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN FURTURI DIN AUTOTURISME, DESTRUCTURATĂ

 Polițiștii din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din autoturisme.

La data de 22 martie a.c., polițiștii au reținut patru bărbați, cu vârste de 45, 51, 52 respectiv 54 ani, trei dintre aceștia cetățeni moldoveni, iar cel de-al patrulea, cetățean ucrainean.  Ei sunt bănuiți că în perioada octombrie 2017 – prezent ar fi sustras diferite bunuri din autoturisme, fapte ce ar fi fost comise pe raza mai multor județe, inclusiv Brașov.

Modalitatea prin care aceștia ar fi operat era bruierea sistemului centralizat de închidere în momentul acționării acestuia de către proprietarul vehiculului, portierele rămânând astfel deblocate. Polițiștii, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au documentat activitatea celor patru care au fost depistați aproape de punctul de trecere a frontierei Petea – Satu Mare.   Bărbații au fost escortați pe raza județului Brașov, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul I.P.J. Brașov. Ulterior, instanța a dispus în cazul acestora arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Maramureș.     

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, polițiștii vă recomandă:

 ~ Verificaţi întotdeauna dacă aţi închis bine toate geamurile şi portierele când părăsiţi autoturismul, chiar dacă parcaţi în faţa blocului sau sunteţi în parcarea amenajată a unui hypermarket! Un geam lăsat întredeschis vă poate anula toate celelalte precauţii folosite.

~ Nu lăsaţi pe timpul nopţii, la vedere, pe banchete, obiecte de valoare (poşete, borsete, GPS-uri, detectoare radar, CD-player auto, laptop-uri)! Acestea pur şi simplu vor invita hoţii să vă spargă maşina.

~ Evitaţi să păstraţi în torpedoul maşinii actele de identitate, de firmă, permisul de conducere, cartea de identitate a maşinii, asigurarea, cărţi de credit sau orice alte acte!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *