Ideile, visurile și gândurile copiilor s-au reunit astăzi în arca din centrul Făgărașului
Zeci de copii făgărășeni au luat parte timp de câteva zile la un proiect inedit de pedagogie a artei în spațiul public, intitulat „Arca noastră“. Aceștia au avut posibilitatea să răspundă fie prin desen, picturi sau scrisori la întrebarea: „Dacă aș călători cu arca, ce aș lua cu mine?
Ideile, gândurile, visurile s-au reunit astăzi pe arca amenajată în părculețul din centrul orașului iar cei prezenți au putut admira sutele de mesaje lăsate de copii în această construcție în miniatură.
„Am lucrat timp de două săptămâni pentru a deschide expoziția aici la Arcă. Sunt imagini, scrisori, gânduri ale copiilor și ne bucurăm mult că astăzi este finalul proiectului. M-a impresionat mult pentru că mulți copii au spus că cel mai important pentru mine este familia și o să o iau cu mine în arcă. De asemenea, au fost mulți copii care au spus că își vor lua în arcă telefonul pentru că este important. Când i-am întrebat de ce, atunci au răspuns că vor să comunice cu familia lor“, a spus Cornelia Hemmann, de la Biserica Evanghelică.
„Mă bucur că am luat parte împreună cu colegii mei, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“, la acest proiect inedit, care ne-a pus în situația de a ne gândi ce am lua cu noi dacă am călători cu arca. Arca reprezintă, în primul rând, salvarea tuturor lucrurilor bune. La fel cum Noe și-a salvat familia și viețuitoarele pământului, în timpul celor 40 de zile cât a fost potop, și eu m-am gândit ce aș putea să salvez din lumea aceasta. Bineînțeles, în primul rând, în călătoria mea cu arca mi-aș lua familia: pe mama, pe tata și bunicii. Dar să nu îi uităm pe prietenii mei, vecinii mei, profesorii mei, și în special persoanele bune, care pun umăr la umăr pentru a ne construi un viitor mai bun.
Și pentru că una din pasiunile mele este lectura, în arcă și-ar face loc, atâtea cărți câte aș putea transporta. Nu aș putea să plec în călătoria mea fără :Harry Potter, Sherlock Holmes, dar și alte personaje pe care încă nu le-am descoperit.
De asemenea, din punctul meu de vedere, aceasta arca nu simbolizează doar niște bucăți de lemn, ci visurile tuturor copiilor și oamenilor care au luat parte la această activitate. Aceștia au putut să-și exprime liberi sentimentele , fie pe bărcuțe din hârtie, fie au pictat, au desenat, sau pur și simplu și-au așternut dorințele pe o bucată de hârtie“, ne-a spus o elevă a Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu.
Arca va mai rămâne în centrul orașului pentru o perioadă pentru a fi admirată de cât mai mulți făgărășeni.