Se construiește o arcă la Făgăraș

De câteva zile se lucrează intens la Făgăraș. Elevii din școlile făgărășene și nu numai participă la un proiect inedit, intitulat „ARCA NOASTRĂ“, un proiect de pedagogie a artei în spațiul public. La acest proiect a fost invitat și artistul Edin Bajric (Bosnia/Germania), care împreună cu oameni de toate vârstele din Țara Făgărașului, va încărca ARCA
timp de o săptămână cu idei, imagini, cuvinte, desene.

Se construiește o arcă, ce va ancora în centrul orașului. Încă este un simplu cadru de lemn, dar în săptămânile ce urmează va fi umplută – cu idei, imagini, picturi și gânduri, prin care copii, tineri și adulți răspund la întrebarea: ”Dacă aș călători cu arca, ce aș lua cu mine?” Proiectul se desfășoară sub îndrumarea artistului german de orginie bosniacă Edin Bajric, care a fost confruntat el însuși, copil fiind, cu această întrebare.“, a spus Cornelia Hemmann, de la Biserica Evanghelică.

Duminica, 18 martie, orele 14-17, va fi organizat un „atelier deschis”  și toți care sunt interesați pot să participe. „Arca noastră” este adevarat o arcă pentru cetatenii din Fagaras si din Tara Fagarasului, mai spun organizatorii. 

 

Vernisajul acestei opere de artă deosebite va avea loc joi, 22 martie, orele 12, la sediul Fundației ”Negru Vodă” și în ”portul” Făgăraș (Piața Republicii).

Grupuri implicate:

– Liceul Teoretic Johannes Honterus, Brașov

– Colegiul National Dr. Ioan Meșotă, Brașov

– Biserica Evanghelică C. A. Fagaras (programul „after school”, Spatzenchor, Singkreis si Comunitatea)

– CRRPH Canaan Șercaia

– Scoala Gimnaziala Ovidiu Densusianu, Fagaras

– Colegiul National Doamna Stanca, Fagaras

– Scoala Gimnaziala Barcut, Com. Soars

– Scoala Gimnaziala Sercaia

În total sunt aproximativ 230 participanti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.