Cu ei ne mândrim! Elevi făgărășeni, calificați la naționale

Rezultate remarcabile la olimpiadele școlare pentru cinci elevi ai Colegiului Național „Doamna Stanca“ . Elevii s-au întors de la faza județeană cu note foarte bune iar unii dintre ei au reușit să-i întreacă pe contracandidații din județ și să se califice la fazele naționale. Trei elevi ai acestei instituții de învățământ vor reprezenta județul Brașov la fazele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și limba germană.

Nicolae Constantin  Steavu din clasa a IX-a B este unul dintre elevii colegiului făgărășean, care va reprezenta județul la Olimpiada de Limba Engleză, la faza națională.

Am luat locul întâi la Olimpiada de Engleză care a avut loc în 3 martie. M-am calificat la faza națională care va avea loc din 1 până în 5 aprilie, în Constanța. Am mai participat și anii trecuți, dar nu am obținut rezultate așa de bune ca anul acesta. Am fost pregătit de doamna profesoară Anca Barbu, cu care fac engleză din clasa întâi“, ne-a spus Nicolae Steavu.

Ceilalți doi elevi, calificați la faza națională, sunt elevi de la clasele de germană. Este vorba de eleva Katharina Ongyerth din clasa a XII-a B și elevul Paul Sofonea din clasa IX-a B.

 

„M-am calificat la Olimpiada Națională de Limbă Germană Maternă, după ce la faza județeană am luat locul doi. Am fost pregătită și îi mulțumesc foarte mult profesoarei Mihaela Nan care m-a coordonat și îndrumat către acest drum“, ne-a spus eleva Katharina Ongyerth.

 

Am luat locul doi la etapa județeană a Olimpiadei de Limbă Germană Maternă, adică voi trece la etapa națională care are loc între 3-6 aprilie, în Sibiu. Am fost pregătit de doamna profesoară și diriginta mea, doamna Mihaela Nan și vreau să mulțumesc și familiei mele care m-a susținut ș care a spus de la început să voi trece mai departe“, ne-a spus elevul, Paul Sofonea.

 

„Anul acesta, avem doi elevi care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limbă Germană Maternă și anume: eleva Katharina Ongyerth din clasa a XII-a B și elevul Paul Sofonea din clasa IX-a B. Sincer, mi-am dorit din tot sufletul, am avut încredere în ei și mi-am dorit tare de tot să obținem aceste rezultate. De la naționale, ne dorim un loc cât mai bun. Le doresc elevilor mult succes și sunt sigură că vor reuși“, ne-a spus Mihaela Nan, prof. de Limba germană maternă.

Rezultate foarte bune au obținut și alte două eleve ale colegiului. Este vorba despre Iulia Stanciu din clasa a X-a A. Eleva a obținut locul trei la faza județeană a Olimpiadei de Biologie. Și eleva Sabina Brânză a obținut locul doi la Olimpiada de Engleză.

Am luat locul trei la Olimpiada Județeană de Biologie. Concursul a avut loc pe data de 3 martie și a fost destul de greu și  competitiv. Nu am avut timp foarte mult să mă pregătesc, cam o lună și m-a pregătit doamna profesoară Simona Cornici. Vreau să mă fac medic chirurg și îmi place biologia de când eram foarte mică“, ne-a spus Iulia Stanciu

 

„Îmi place engleza foarte mult și vreau să dau mai departe la Facultatea de Litere, pe engleză. Nu pot să zic că a fost foarte dificil, dar nici ușor. Când îți place ceva, nu mai contează aceste detalii. M-am pregătit pentru olimpiadă încă de la începutul anului sub coordonarea doamnei profesoare Laura Oancea căreia îi mulțumesc foarte mult“, a spus Sabina Brânză.

Elevii care s-au calificat la faza națională a olimpiadelor continuă pregătirea pentru că, după cum se știe, această etapă are un nivel mult mai ridicat iar tinerii făgărășeni se vor întrece cu cei mai buni elevi din țară.

Le dorim succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *