Comedie savuroasă, de neratat, pusă în scenă de făgărășeni

Făgărășenii pot petrece o seară minunată, în hohote de râs dacă aleg să meargă la un spectacol pregătit de o trupă de teatru din Făgăraș. Totodată, prin achiziționarea biletului, făgărășenii vor susține proiectele artistice ale Fundației „Negru Vodă“.  „Haide, ucide-mă, dragoste!“ este spectacolul oferit de actorii făgărășeni pentru publicul orașului nostru. Comedia va avea loc la Casa Municipală de Cultură în data de 2 martie, de la ora 19.00.

„Dorința noastră este să facem cunoscut faptul că pentru prima dată în Făgăraș, o trupă locală de teatru a pregătit un spectacol cu adevărat eveniment. Este vorba de o comedie„Haide, ucide-mă, dragoste!, de Aziz Nessin. Ceea ce ne dorim foarte mult este să formăm gustul publicului pentru producțiile locale și să încurajăm existența și viața acestei trupe pentru că vedeți de cele mai multe ori se spune că în Făgăraș nu se prea întâmplă nimic, însă cred că avem motive suficiente să considerăm că nu e așa. O trupă locală de teatru, cu niște actori talentați și minunați, care oferă publicului un spectacol, realizat în regia actriței Maria Voronca, de la Teatrul Traian Grozăvescu din Lugoj. Anul acesta am intenționat ca Festivalul „Evadarea în artă“ să se extindă și să oferim evenimente pentru publicul larg și nu doar pentru o anumită categorie de vârstă și anume pentru elevi. Până acum, spectacolele concurs, evenimentele se adresau exclusiv lor.  Însă cred că există această nevoie de cultură în Făgăraș și am considerat că este un început foarte bun, o comedie pentru că râsul este terapeutic și atunci când putem să râdem de defectele noastre este un pas înainte spre vindecare“, ne-a spus prof. Codrina Anghel, președ. Fundației Culturale „Negru Vodă“.

Piesa pusă în scenă de trei făgărășeni,  se anunță a fi una spectaculoasă și bineînțeles plină de umor.

Este pentru prima dată când urc pe scenă ca actriță. Personajul pe care îl interpretez  se numește Diha și este o pensionară care trăiește o viață monotonă, într-o zonă mai săracă și o are pe prietena și vecina ei, Siyen, cu care se întâlnește zilnic, beau cafeaua împreună, cam același povești, motiv pentru care apariția funcționarului în viața lor le trezește o gamă de sentimente demult uitate. Scopul nostru este practic să arătăm că viața ne poate surprinde oricând, la orice vârstă și sperăm ca făgărășenii să vină să ne vadă și mai ales să râdă“, ne-a spus prof. Dull Zsuzsa.

Funcționarul acesta de la gaze este un tip care are o replică – m-am pensionat acum patru ani- un tip care crede că le-a văzut pe toate în viața lui, dar s-a înșelat și restul urmează să vedeți dumneavoastră“, ne-a spus actorul făgărășean  Ionuț Sas.

Spectacolul este unul caritabil, cu strângere de fonduri pentru Festivalul Evadart 2018. Pretul unui bilet este de 20 de lei. Orice donație suplimentară este de mare folos pentru proiectele fundației.

„ În 2018 este ediția a noua a Festivalului Evadarea în Artă, ediție care propune două noutăți: spectacole pentru publicul larg, dar și o secțiune de concurs la toate cele cinci categorii pentru artiști, pentru oameni talentați, 18 plus. Până acum festivalul era adresat exclusiv elevilor, dar acum avem o secțiune pentru teatru, muzică, eventual fotografie, desen, poate și dans, o secțiune pentru publicul care a ieșit din școală de mai puțină sau mai multă vreme. Înscrierile vor avea loc în luna martie, iar spectacolele în a doua jumătate a lunii aprilie, urmând ca Gala Laureaților să se desfășoare pe 1 mai. În toată această perioadă, pe lângă evenimentele obișnuite, vom mai aduce în Făgăraș spectacole și un concert“, a mai spus Codrina Anghel.

Spectacolul „Haide, ucide-mă, dragoste! este  organizat de Fundația Culturală „Negru Vodă“ și Casa Municipală de Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.