Afecțiunile respiratorii, pe primul loc la Secția de Medicină Internă. Cei mai mulți pacienți au lucrat în Combinat

Suntem în plin sezon al afecțiunilor respiratorii iar dacă mulți bolnavi sunt tratați la domiciliu cu tratament prescris de medicul de familie, sunt și făgărășeni care ajung pe patul de spital. Potrivit dr. Ioan Tiseanu, la Secția de Boli Interne predomină în această perioadă pacienții cu afecțiuni respiratorii și în special bărbații care au lucrat în Combinatul Chimic din Făgăraș.

Pe parte de medicină internă, acolo unde eu lucrez împreună cu ceilalți colegi, cele mai frecvente în perioada aceasta sunt afecțiunile respiratorii. Mai ales că e sezonul rece și există alternanța de la rece, la cald, frig peste noapte iar ziua temperaturi pozitive, afecțiunile respiratorii predomină. În general, în zona Făgăraș, mare parte din persoanele cu aceste afecțiuni sunt persoanele foste angajate în Combinatul Chimic, în general bărbații care au lucrat în secțiile cu pulberi, cu prafuri sau alte asemenea secții“, ne-a spus dr. Ioan Tiseanu, medic specialist interne.

Pe locul doi, în afecțiunile întâlnite la Secția de Medicină Internă, se află afecțiunile cardiace și în special pacienții hipertensivi.

După afecțiunile respiratorii, urmează afecțiunile cardiace, secundare lor, și la afecțiunile cardiace ar mai fi de adăugat pacienții hipertensivi, foarte mari hipertensivi. Zona este cunoscută pentru tensiuni cu valori foarte mari, cu pacienți care în urma neefectuării tratamentului și nerespectării tratamentului la domiciliu ajung în altă secție și în general în secția de Neurologie. Accidentele vasculare sunt frecvente la noi în spital, secundare hipertensiunii netratate de către pacienți la domiciliu, în ciuda tratamentului prescris de către medicii din spital, destul de mulți pacienți nu sunt cooperanți. Recomandarea este urmarea tratamentului și controlul periodic. Dacă vezi un pacient o dată la cinci, șase luni pentru că el nu dorește să vină în această perioadă, nu ai cum să- l supraveghezi. Controlul trebuie să fie la două luni și prin medicul de familie destul de des pentru că altfel nu ai cum să supraveghezi un pacient pe care îl știi cu tensiuni foarte mari“, a mai adăugat dr. Tiseanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *