Făgărașul va avea un centru de pregătire a pompierilor din toată țara

 

foto: TV NOVA Făgăraș

Făgăraşul va avea în curând un centru de formare şi pregătire a pompierilor din toată ţara. Militarii vor avea de acum înainte un loc unde se pot antrena pentru intervenţiile la care sunt solicitaţi – şi care implică perfecţionarea personalului operativ din aceste structuri prin acumularea de cunoştinţe atât teoretice, cât şi practice privind tehnicile de lucru şi intervenţie pentru stingerea incendiilor, tehnici de pătrundere în spaţii închise şi semi-închise, salvări din diferite medii ostile, antrenament pentru mărirea capacităţii de efort a organismului.

Am demarat lucrările la poligonul de antrenament care se va înființa în cadrul subunității noastre. Este un poligon de antrenament în care se observă toată dezvoltarea unui incendiu dintr-o încăpere. Cu sprijinul colegilor de la Suceava sperăm să facem și primele ședințe de pregătire. La aceste cursuri vom porni inițial cu personalul propriu, după care sperăm că vom deschide un centru de pregătiri unde vor veni și din alte județe. Este o mândrie pentru noi și sperăm să iasă un lucru bun“, a declarat pentru TV NOVA Făgăraș, col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentul de Pompieri Făgăraș.

Se lucrează intens în aceste zile în curtea unităţii pentru amenajarea spaţiilor destinate practicii cursanţilor – iar ajutoare au venit de la pompierii din Siret, judeţul Suceava, unde până nu demult, a funcţionat  singurul centru de pregătire a pompierilor din ţară şi unul dintre cele 12 din lume.

Am venit la solicitarea colegilor noștri de la Brașov, respectiv de la Făgăraș.  Cred că a avut un feedback bun vizita colegilor la Centrul de antrenament și pregătire Siret unde „ne-am jucat“ cu focul și cred că am reușit să conștientizăm cât de important este să cunoaștem fazele incendiului, cele pe care colegii de la Făgăraș le-au propus să le dezvolte, să le prezinte, în ideea în care se va gestiona stingerea incendiilor mult mai bine. Am venit să sprijinim deschiderea unui nou centru sau unui punct de antrenament de lucru real cu focul“, a spus plt. maj. Bogdan Popovici, instructor Centrul de antrenament și pregătire Siret.

Locul de pregătire şi perfecţionare a pompierilor de la Făgăraş cuprinde săli de curs şi instruire, poligon de pregătire fizică, sală de forţă,  dormitoare, bucătărie, o sală unde se poate servi masa.

În Baza de pregătire de la Făgăraş există un spaţiu în care sunt simulate incendiile, dar şi diverse fenomene complexe care apar în timpul unui incendiu. Modelul bazei de pregătire a fost preluat din Franţa.

(Roxana Palade)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *