Condamnări penale în lanț, în urma scandalului sexual de la Victoria

Condamnări penale în urma scandalului sexual de la Centrul de Plasament din Victoria. După dezvăluirile făcute în exclusivitate reporterului Brașov TV, sub rezerva anonimatului, în urma unui scandal sexual din casa de copii din Victoria, informațiile au fost transmise șefului Inspectoratului Județean de Poliție din Brașov, chestor Valentin Flucuș, și prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov, Daniel-George Dancă. A început ancheta, urmărirea penală, iar apoi, inculpații au fost trimiși în judecată.

Este vorba despre o fostă educatoare a centrului de plasament din Victoria, acuzată de act sexual cu un minor în cazul unui băiat de 16 ani și jumătate, dar și de comiterea a două tentative la această infracțiune. ,,A fost trimis în judecată, totodată, și directorul centrului de plasament din Victoria pentru omisiunea sesizării de îndată a organelor de Poliție cu privire la faptele de care a luat cunoștință. A fost trimisă în judecată și o altă persoană, cu care inculpata principală se afla în relații de concubinaj, pentru influențarea declarațiilor, asta din cauză că, prin amenințare, a încercat să o determine pe una dintre persoanele vătămate (n.r. băiatul de 16 ani și jumătate) să-și retragă plângerea’’, explica, pentru BrașovTV.com, pe 21 iunie 2017, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov, Daniel-George Dancă.

Acum, o instanță a Judecătoriei Făgăraș a pronunțat sentința, la fond.

„ Solutia pe scurt: ROMÂNIA JUDECĂTORIA FAGĂRAŞ JUDEŢUL BRASOV Dosar nr. 3.082/226/2017 ÎN NUMELE LEGII H O T Ă R Ă Ş T E . În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal şi art. 45 alin. 1-3 lit. a, alin. 5 Cod penal, contopeşte toate pedepsele, şi aplică inculpatei G. V.-M. pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 5 luni şi 10 zile închisoare, în final stabilind pedeapsa rezultantă de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. f şi n Cod penal (…) În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.

  1. În baza art. 396 alin. 1 şi 4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 3 luni închisoare în sarcina inculpatului S. J.-S., ,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea sesizării, prevăzută de art. 267 alin. 1 Cod penal. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

III. În baza art. 396 alin. 1 şi 4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare în sarcina inculpatului Ţ. GHE., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţarea declaraţiilor, prevăzută de art. 272 alin. 1 Cod penal. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 397 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 249 alin. 1 şi 7 Cod procedură penală: Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatei G. V.-M., până la concurenţa sumei de 5.000 lei reprezentând despăgubiri civile. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală: Obligă pe inculpata G. V.-M. să plătească statului suma de 450 lei cheltuieli judiciare, iar pe inculpaţii S. J.-S. şi Ţ. Ghe. câte 200 lei fiecare cheltuieli judiciare. (…) Executorie cu privire la măsura sechestrului asigurator. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. (…)”

Inculpații, până în momentul pronunțării sentinței definitive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Sursa: brasovtv.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.