Prioritate în 2018, în Comăna- rezolvarea problemei apei în comună

Unul din proiectele importante la Comăna este asigurarea apei pentru satele comunei. În ciuda eforturilor făcute anii trecuți, când s-au forat puțuri pentru a asigura debitul necesar de apă, în verile secetoase aceasta este insuficientă. Acum, autoritățile au găsit altă soluție care, speră ei, să dea rezultate.

 

 „Am fost la Institutul Național de Hidrologie și am cerut permisiunea să ne lase să luăm apă din Valea Comănii. Am făcut un studiu care să ne arate dacă putem să luăm apă de acolo și ce volum putem lua. Studiul spune că se poate lua apă din Valea Comănii, până la 27l/s, ceea ce e foarte mult pentru noi. Acum trebuie să mergem la DSP și la SEGA Brașov  pentru că sunt trei categorii de stații de filtrare și în funcție de analiza apei din vale, să ne recomande care din cele trei tipuri de stații de curățare și filtrare trebuie să punem acolo. Dacă facem această treabă, nu o să mai avem probleme cu apa. Această stație e destul de scumpă, prețul pleacă de la 180.000 de euro și poate ajunge până la 300.000 de euro, în funcție de ce conține apa“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Tot anul aceasta, autoritățile au în plan să asfalteze câteva străzi: Unghiul Șotii din Crihalma, Panchia din Ticușu Nou, Fâșu din Comăna de Sus. Cu aceste asfaltări, aproape toată comuna va avea străzi asfaltate. Rămân doar câteva ulițe mici neasfaltate. De asemenea, se lucrează la realizarea rigolelor din comună și a trotuarelor.

Pe POR, autoritățile vor să obțină fonduri și să reabiliteze școala din Comăna de Jos. În plus, autoritățile vor să achiziționeze o autospecială de pompieri din bugetul local.

Prin intermediul GAL-ului, vor să achiziționeze trei utilaje: o nacelă, o sărăriță, o mătură de aspirat, curățat și udat asfaltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *