Doi bărbați reținuți în urma perchezițiilor efectuate ieri

 Poliţiştii din Brașov, cu sprijinul colegilor din mai multe județe, au efectuat 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi comercializat țigări de contrabandă.

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, au efectuat 13 percheziții la domiciliile din județele Brașov, Sibiu și Suceava a mai multor persoane, cu privire la care exista suspiciunea că ar fi deținut și vândut țigări de contrabandă.

Astfel,  în perioada iunie 2017 – februarie 2018, suspecții ar fi comercializat, în zona municipiului Făgăraș și în localitățile învecinate, țigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina și Republica Moldova, precum și țigări achiziționate din magazine Duty-Free, deși ar fi avut cunoștință că acestea provin din contrabandă. Ulterior trecerii graniței, țigările erau transportate de pe raza județului Suceava în municipiul Făgăraș, unde erau ulterior comercializate.

În urma perchezițiilor au fost identificate 14 060 țigarete, suma de 10 000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de țigări, 150 l motorină și 4.3 mc material lemnos, esență rășinoase, bunuri care ar fi fost obținute ca urmare a unor activități infracționale. Bunurile au fost indisponibilizate iar suma de bani a fost confiscată valoric.

Pentru stabilirea întregii stări de fapt au fost conduse la audieri 6 persoane.

Dintre acestea, față de doi bărbați, unul de 48 ani din județul Suceava și celălalt de 40 ani, din județul Brașov a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost introduși în arestul I.P.J. Brașov. Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi determinat de inspectorii antifraudă. Activitatea a beneficiat de sprijinul D.O.S – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.

La efectuarea perchezițiilor au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și comisari din cadrul Gărzii Forestiere Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.