Val de viroze și chiar de gripă la Făgăraș

foto:gorjeanul.ro

Nas înfundat, usturime în gât şi febră – simptome cu care toţi ne-am confruntat la un moment dat, însă fără să ştim dacă este vorba de o simplă răceală, gripă sau o viroză de sezon. Începutul lunii februarie a venit cu un val de viroze respiratorii și chiar gripă, potrivit medicilor făgărășeni.

„Avem cazuri de viroze în această perioadă într-un număr mai mare, printre ele, probabil că sunt și cazuri de gripă. Noi am achiziționat teste rapide de determinarea a virușilor gripali sub aspect de screening, însă vor veni în unitate astăzi sau mâine. În schimb, avem terapie specifică antivirală la farmacia spitalului“, ne-a spus dr. Liliana Beldescu, medic specialist boli infecțioase la Spitalul Municipal Făgăraș.

Virozele respiratorii, mai ales cele netratate, pot aduce complicaţii. Pentru a preveni îmbolnăvirea, trebuie să se respecte regulile minime de igienă.

Recomandările sunt de a recomanda aglomerările, de a folosi igiena mâinii , de a se adresa medicului de familie la semnele de afectare respiratorie, batistă de unică folosință și cel mai important vaccinarea antigripală“,ne-a spus dr. Liliana Beldescu, medic specialist în boli infecțioase  din cadrul Spitalului Municipal.

La Brașov, la Spitalul de Boli Infecţioase erau internate luni, 12 februarie, 35 de persoane bolnave de gripă, dintre care 20 adulţi, iar 15 copii. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov, la sfârşitul săptămânii trecute, erau trei pacienţi internaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.