Paroh nou în Arpașu de Sus

foto: mitropolia-ardealului.ro

Credincioșii localității Arpașu de Sus, județul Sibiu, au primit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată Maicii Domnului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Avrig, Vasile Gafton și alți slujitori ai sfintelor altare.

Credincioșii înveșmântați în costume populare au participat în număr mare la liturghia arhierească și au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului în care a tâlcuit Evanghelia duminicală.

La final, Părintele Mitropolit l-a prezentat credincioșilor pe noul preot paroh, Marius Dobrin, și i-a înmânat acestuia Evaghelia, crucea și cheia, simbolurie pastorației, iar mai apoi l-a încurajat să continue lucrarea duhovnicească și filantropică din această parohie. Pr. Marius Dobrin a fost din 2010 paroh în satul Ludișor.

„Cu ocazia instalării noului preot paroh ne-am aflat pentru prima dată în această biserică istorică din Arpașu de Sus pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Este o biserică împodobită cu o pictură minunată, a fraților Grecu, dar împodobită și de credincioșii înveșmântați în straiele populare. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru credința credincioșilor care este neclintită asemenea munților din apropiere, iar dragostea lor față de Biserică este pilduitoare pentru toți”, a spus ierarhul.

Fostul paroh, pr. Lucian Bunea le-a mulțumit credincioșilor pentru colaborarea pe care au avut-o vreme de 28 de ani și i-a urat noului paroh păstorire îndelungată și rodnică.

Noul preot paroh i-a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată, preoților, familiei și credincioșilor pentru sprijinul acordat și a prezentat câteva dintre proiectele pe care dorește să le desfășoare în noua parohie.

La final corul de femei al Parohiei Arpașu de Sus a interpretat mai multe pricesne.

sursa:mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *