Redirecționează 2% din impozitul pe venit și te califici în funcția de super-erou

Te califici în funcția de super-erou al comunității Țării Făgărașului redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Fundația Comunitară Țara Făgărașului.  Depune până la data de 25 mai 2018  (la administrația financiară de unde ai domiciliul, direct la registratură sau prin poștă, cu confirmare de primire) declarațiile 200 sau 230 (după situația în care te încadrezi – vezi mai jos) și titlul este al tău.
Am completat formularele cu datele Fundației ca să-ți ușurăm procesul. Pentru redirecționarea celor 2% vei depune doar una dintre aceste două declarații, în funcție de situația în care te încadrezi, urmând pașii de mai jos:
A. Dacă veniturile realizate în 2017 sunt DOAR din salarii, se depune declarația 230:
1. Completezi declarația 230, doar capitolele I (Date de identificare a contribuabilului) și II.2. (Destinația sumei reprezentând 2%). Declarația completată poți să o descarci de aici.
2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții, o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire
B. Dacă veniturile din 2017 includ fie DOAR venituri din activități independente (alte venituri în afara salariului, cum ar fi venituri din drepturi de autor, venituri din prestări servicii, PFA), fie venituri din activități independente și salarii, vei depune declarația 200:
1. Completezi declarația 200, cu veniturile realizate. La capitolul III.2. (Destinația sumei reprezentând 2%) treci datele de identificare ale Fundației Comunitare Țara Făgărașului. Declarația precompletată poți să o descarci de aici.
2. Depui declarația direct la registratura administrației financiare de care aparții sau o trimiți prin poștă, cu confirmare de primire.
Dacă dorești să depunem noi acest formular la Administrația Financiară, în numele tău, poți să îl scanezi și să ni-l trimiți pe e-mail la: office@fundatiactf.ro
În cazul în care dorești să completezi declarația direct la Administrația Financiară sau să descarci acest formular de pe site-ul ANAF, va trebui să completezi tu datele noastre:
Denumire entitate nonprofit – Fundația Comunitară Țara Făgărașului
Cod de identificare fiscală a entității nonprofit – 32085641
Cont bancar (IBAN) – RO42RNCB0472136508350001

Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauză la alegerea ta: o organizație, fundație sau entitate non-profit.
Nu trebuie să îți faci griji dacă nu cunoști valoarea sumei care corespunde procentului de 2% din impozitul tău, deoarece aceasta va fi calculată de către organele fiscale.
Cu 2% din impozitul pe venit vei putea sprijini proiectele fundației fără a exista nici o modificare în bugetul tău, contribuind astfel la dezvoltarea comunității făgărășene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *