O seară de poezie pentru bunici

Pentru că luni, în data de 15 ianuarie, sărbătorim 168 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, mai mulți membrii ai Fundației „Negru Vodă“, alături din clubul de teatru al fundației, au făcut ieri o vizită vârstnicilor aflați în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Făgăraș pentru o seară de poezie.

Membrii Cercului Iubitorilor de Teatru din cadrul Fundației Culturale „Negru Vodă“ își propun să împărtășească dragostea lor pentru poezie și muzică cu rezidenții acestui centru. Va fi un colaj de versuri după poeți români și Eminescu evident. Este o încercare de a aduce arta în spații neconvenționale și neobișnuite și de a o dărui cu multă bucurie și dragoste celor care au nevoie pentru că așa cum știm cuvintele pot să fie terapeutice și nu doar să impresioneze prin frumos“, ne-a spus Codrina Anghel, președ. Fundației „Negru Vodă“

„Colaborarea mea a început aici cu un vernisaj de fotografie, cu imagini vechi ale Făgărașului. E vorba de un fotograf care și-a ținut vernisajul aici și ne-a lăsat nouă aceste lucrări. E vorba de Cornel Comici iar la acel eveniment le-am cunoscut pe doamnele de la Fundația „Negru Vodă“ cu care am stabilit să continuăm aceste activități culturale pentru că prind bine bunicilor noștri. Și pentru că primul eveniment în plan cultural, cel puțin pe parte literară era Eminescu, am stabilit să ne vedem în ianuarie la o seară de poezie“, ne-a spus Sorin Corman, coordonatoarea Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice.

Pe lângă poezie, vârstnicii au ascultat cu interes melodii interpretate de artiști locali.

La Centrul din Făgăraș sunt internate 66 de persoane vârstnice. Acestea primesc servicii de îngrijire și asistență, dar și de recuperare și reabilitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.