Eroii de la ”Invictus Games Toronto”, decorați de președintele Klaus Iohannis. Printre ei s-a aflat și un făgărășean

foto: facebook

Președintele Klaus Iohannis, a decorat, miercuri, la  Palatul Cotroceni, delegația României care a participat la competiția sportivă „Invictus Games Toronto 2017”. Eroii au adus României la jocurile paralimpice o medalie de aur, una de argint și două de bronz, la competiția care a avut loc, anul trecut, în Australia, și la care România a participat pentru prima dată.

„Mă bucur să primesc din nou, la Palatul Cotroceni, o echipă de învingători, care merită toată aprecierea noastră pentru rezultatele foarte bune obținute anul trecut, la Toronto. Astfel, în semn de recunoaștere a acestor performanțe, acord astăzi, în zi de sărbătoare, Ordinul și Medalia «Meritul Sportiv» membrilor INVICTUS 2017. Ați onorat cu demnitate şi responsabilitate încrederea acordată şi drapelul tricolor pe care vi l-am înmânat înainte de plecare. Victoriile dumneavoastră ne-au dat prilejul să vedem drapelul României înălțat pe acordurile imnului național. Sunteți un exemplu de curaj, camaraderie și altruism. Prin devotamentul şi determinarea de care dați dovadă, ne demonstrați că cele mai înalte standarde de excelență pot fi atinse, în ciuda tuturor dificultăților”, a transmis președintele Klaus Iohannis, în discursul său, potrivit libertatea.ro.

plt.maj. Paraschiva Dumitru alături de antrenorul de canotaj

Și Făgărașul a fost reprezentat la această competiție prin plutonierul major  DUMITRU PARASCHIVA, care a fost selecționat în lotul național.

Plt. maj. este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș.

Luptătorul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan pe timpul unei misiuni a subunității de intervenţie rapidă. Aflat într-o patrulă mixtă împreună cu o echipă de geniști americani, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi și cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. Dumitru a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *