„Emoțiile, bucuria și lacrimile pe care le vedem în ochii lor ne determină să revenim“

 

Bucurie și lacrimi de emoție! De asta au avut parte bunicii aflați la Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice din oraș. A devenit deja o tradiție pentru parohia bisericii Brâncoveanu ca la ocazii deosebite să le facă o surpriză vârstnicilor internați în acest centru. Ieri, cu ocazia Zilei Vârstnicilor, aceștia au primit vizita unui grup de tineri din cadrul Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu“, alături de preotul paroh Marcel Dobrea.

După o rugăciune de mulțumire, părintele Marcel le-a vorbit și i-a încurajat pe vârstnici. Momentul artistic pregătit de tineri i-a emoționat pe bunici până la lacrimi. Ștefan Ramba le-a cântat două cântece populare, iar tinerii de la asociatie au cântat câteva melodii din repertoriul românesc și bisericesc.

„Da, căminul de vârstnici se află pe teritoriul misionar al bisericii Brâncoveanu și ne simțim responsabili pentru vârstnicii de aici pe care îi considerăm parte a familiei noastre parohiale, ca pe niște bunici ai comunității. Părintele Marcel Dobrea, preotul paroh, îi vizitează regulat și răspunde chemării atunci când cineva are nevoie de spovedanie sau rugăciuni speciale. În plus, cum ar fi de ziua hramului nostru, de Paști sau de Ziua Vârstnicilor, simțim nevoia să îi vizităm într-un cadru mai festiv, cu un scurt moment artistic și o rugăciune pentru cei care vor și pot să se deplaseze în sala de activități a centrului. Apoi tinerii împart mici daruri tuturor, și celor imobilizați la pat. Emoțiile, bucuria și lacrimile pe care le vedem în ochii lor ne determină să revenim“, ne-a spus Natalia Corlean, de la Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *