Spitalul din Făgăraș are un nou manager

Începând de astăzi, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș are un nou manager. Asta după ce fostul director, Erik Coccketti și-a dat demisia din această funcție. Așadar, în urma consultării cu medicii din spital, persoana care a fost numită manager interimar  până la organizarea unui concurs pentru acest post este dr. Liliana Beldescu, specialist în boli infecțioase. Dr. Liliana Beldescu vine din postul de director medical, post pe care a fost numită în urmă cu două săptămâni.

Este o mare surpriză pentru mine, eu nu am  putut refuza de dragul spitalului, dacă îmi permiteți să spun așa. În contextul în care avem sprijin total din partea Consiliului Local și a domnului primar și a președintei Consiliului de Administrație și îmi pare că spitalul este într-un trend ascendent, viitorul pentru noi pare să fie OK. Astfel, pe o perioadă de timp scurtă, până la ocuparea funcției prin concurs, am acceptat această schimbare, adică de a trece din director medical, în manager. Nu sunt încă confortabilă cu această titulatură, dar o să mă adaptez și o să mă străduiesc să fie bine“, a spus dr. Liliana Beldescu, noul manager al Spitalului din Făgăraș.

În urmă cu două săptămâni, am fost desemnată de către primarul municipiului Făgăraș reprezentanta sa în Consiliul de Administrație al spitalului Municipal. Am fost aleasă în aceeași zi președinte CA. Am găsit un corp medical de excepție și am ținut în mod deosebit să-i consultăm în legătură cu conducerea spitalului. Astăzi, domnul primar, pentru că este atributul dânsului să numească managerul spitalului, în urma consultării cu medicii, în urma demisiei pe care vechiul manager și-a înaintat-o, a hotărât numirea doamnei Liliana Beldescu, director medical, la conducerea spitalului. Este o conducere interimară de maxim șase luni, timp în care se va organiza concurs. Acesta este și principalul meu rol în această perioadă, de a organiza concursul și de a asigura corpul medical și pe cei din afara spitalului că acest concurs se va organiza în condițiile cele mai corecte, așa cum s-a întâmplat și la Brașov în toate spitalele. Asta pentru că am avut acestă șansă să organizez toate concursurile pentru funcțiile de manager și toate spitalele în acest moment, aflate în  subordinea Consiliului Județean au manager cu concursuri validate și cu contracte de management pe o perioadă de trei ani, de asemenea comitetele directoare, urmând ca apoi să organizăm concursurile pentru șefii de secții“, ne-a declarat Mariana Câju, președinte Consiliului de Administrație al Spitalului din Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.