Primăria vrea să cumpere pasajul de pe DN1 și să-l redea circulației pietonale

Pasajul din centrul orașului care a fost vândut în urmă cu aproximativ 17 ani unui om de afaceri și care nu a fost folosit în scopul construit decât puțin timp, ar putea fi redat municipalității. Autoritățile locale vor să cumpere acest pasaj, să-l repare și să-l pună în funcțiune.

În urmă cu 17 ani, pasajul a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Bujor cu suma de 18.000 de euro. Însă din cauza apei care se infiltrează, subteranul a fost lăsat în paragină și doar suprateranul este folosit. Acum, autoritățile vor să cumpere acest pasaj și să-l pună în funcțiune.

„După cum ați văzut în ședințele Consiliului Local, achiziționăm destul de multe terenuri pentru că  pe raza Municipiului Făgăraș sau acolo unde noi trebuie să intervenim cu finanțări europene, sau din bugetul local sau național,  avem probleme juridice, adică sunt interpuși foarte mulți privați. Aceste lucruri să fie foarte  bine lămurite pentru că altfel nu primim finanțare. Și acolo unde sunt interpuși se face solicitare și se cumpără acel teren.

În momentul de față avem procedură de evaluare la imobilele din fața BIG-ului și catedralei și acel pasaj subteran pentru că vrem să-l punem în funcțiune. Solicităm cumpărarea și dacă nu se ajunge la o înțelegere, vom aplica legea exproprierii. O să intrăm în consiliu cu evaluare pentru a fi însușită și începem să lucrăm în comisii. Vrem să redăm pasajul circulației. Acel pasaj a fost funcțional o perioadă, dar din cauza drumului s-au produs infiltrații și a fost închis. Noi, după ce îl luăm, vom face reparația necesară și acel pasaj va fi funcțional“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Cele două clădiri supraterane, unde își desfășoară activitatea câțiva agenți economici,  vor fi demolate pentru a fi construite intrările în pasaj.

2 comentarii la „Primăria vrea să cumpere pasajul de pe DN1 și să-l redea circulației pietonale

 • iulie 7, 2017 la 12:38 pm
  Permalink

  In sfarsit o veste buna, mizerile elea de spatii comerciale nu au ce cauta in centrul orasului, nici nu ar fi avut voie sa primeasca autorizatie de functionare,asta in cazul ca ar evea una.
  Primarii precedenti ori si-au primit dreptul ori au dormit pe ei. Eu inclin sa cred ca prima varianta e cea corecta.
  O zi buna si astept cu nerbdare desfintarea si demolarea acelor spatii.

  Răspunde
 • iulie 8, 2017 la 7:17 pm
  Permalink

  Foarte bine in sfârșit se face ceva in privința acelor spații Acum mai rămâne de vazut cât de curând se vor începe lucrările. Felicitări primarului pentru o așa idee

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.