Junii Becleanului au reprezentat cu succes România la un festival internațional din Antalya

 Junii Becleanului au reprezentat cu succes România, dar și Țara Făgărașului la Festivalul Internațional de Tineret care s-a desfășurat în Antalya. Costumele populare românești, drapelul României, dar și cel al Becleanului, purtate de tinerii ansamblului din Beclean, au atras privirile tuturor participanților la acest eveniment international.

Festivalul Internațional de Tineret s-a desfășurat în perioada 15-23 mai în trei orașe din Antalya și a reunit 14 formații din 10 țări din Europa și Asia. La această ediție au participat ansambluri din Uzbekistan, Ucraina, India, Georgia, Kârgâzstan, Muntenegru, Albania, Bulgaria și Turcia. România a fost și ea reprezentată chiar de către făgărășeni.

„Este al doilea festival internațional la care participăm după cel din Muntenegru de acum doi ani. Am fost bucuroși că am fost invitați la acest festival prin intermediul Centrului Cultural Județean și ne bucurăm că am avut ocazia să cunoaștem mai multe formații și culturi. Festivalul a fost o reușită, am purtat cu mândrie drapelul țării peste hotare și am încercat să arătăm cât mai bine portul popular românesc și dansul din țara noastră“, ne-a spus Florin Șerban. instructorul Ansamblului Junii Becleanului.

„Am reprezentat țara noastră în Antalya, la un festival international unde au participat mai  multe țări din Europa și din Asia. Au fost mai multe parade în diverse orașe din regiunea Antalya. Au fost dansuri populare, cu orchestra aferentă. Am făcut schimb de experiență, de impresii, de cadouri chiar, turcii ne-au apreciat foarte tare pentru că tinerii noștri au avut o prestanță foarte bună, am fost bine pregătiți cu drapelul comunei Beclean, cu drapelul României, cu pancarte, astfel încât să fie o paradă frumoasă și să arătăm bine“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Ansamblul Junii Becleanului a fost înființat în urmă cu opt ani și numără în prezent 30 de membrii la grupa mică și 36 de membrii la grupa de liceeni  și adulți.

foto: Junii Becleanului

3 comentarii la „Junii Becleanului au reprezentat cu succes România la un festival internațional din Antalya

  • Rica Draghici
    mai 25, 2017 la 8:53 am
    Legătură permanentă

    Tara Fagarasului ramane inegalabila port oameni minunati suflete inalte spirituafe costume unice totul miraculos am iubit iubesc si voi iubi mereu Tara Fagarasului .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *