Emoții și lacrimi la sfârșit de liceu

 

Zi cu emoții astăzi pentru absolvenții claselor a XII-a de la două licee din Făgăraș. Aceștia și-au luat rămas bun de la colegi, dascăli și școala unde au învățat în ultimii patru ani, în cadrul unor ceremonii pline de încărcătură emoțională. Cu ochii înlăcrimați, aceștia au ascultat discursurile dascălilor lor, după care și-au luat și ei rămas bun.

Prima promoție de pedagogi și-a terminat cursurile liceale. Este vorba despre absolvenții claselor a XII-a de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“. Sfârșitul ciclului liceal i-a reunit pe absolvenți în curtea școlii alături de profesorii lor și de colegii lor mai mici.

„Este o zi deosebită pentru școala noastră, este o zi în care încă o generație absolvă clasa a XII-a , iar anul acesta avem profilul de teologie și de pedagogie. Ne bucurăm pentru ambele generații; știm cu toții din Sfânta Scriptură că unul este cel ce seamănă, unul este cel ce udă și altul cel ce culege. Am crescut cu mare dragoste și am investit cu dăruire creșterea acestor vlăstare tinere care sperăm să se maturizeze și să ajungă la idealul vieții lor“, ne-a spus diaconul Gheorghe Malene, profesor la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Aceleași emoții le-au trăit astăzi și absolvenții celor patru clase de-a douăsprezecea de la Colegiul Național „Doamna Stanca“. Festivitatea de sfârșit de liceu a fost organizată în sala de sport a colegiului. Alături de elevi au fost prezenți cadrele didactice, părinții și prietenii acestora. La finalul festivității au urmat sute de fotografii, îmbrăţişări şi cuvinte pline de emoţii. Pentru absolvenţii claselor a douăsprezecea urmează o perioadă importantă din viaţa lor, examenul de Bacalaureat. Acesta va debuta în data de 6 iunie cu probele orale de competenţe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.