După 9 ani, osemintele eroilor făgărăşeni vor ajunge din sensul giratoriu, în cimitir

giratoriu-morminteEroii din Primul Război Mondial care îşi dorm somnul de veci sub betoane, în sensul giratoriu din centrul oraşului, vor ajunge, în sfârşit, după 9 ani într-un loc cu linişte şi verdeaţă. La ultima şedinţă de consiliu local, aleşii au votat  indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Înfiinţare parcelă de onoare pentru eroii din Primul Război Mondial“ . Pentru realizarea acestui proiect este prevăzută suma de 120.000 de lei, bani din bugetul local.

În urmă cu 9 ani, osemintele eroilor din Cimitirul Vechi au fost mutate în sensul giratoriu din centrul oraşului, cu justificarea că aici va fi construit un monument al eroilor. Această decizie a autorităţilor de atunci a fost aspru criticată de presă, dar şi de făgărăşeni, mai ales că nu au existat nici avizele necesare. În urma demersurilor făcute, acum se va amenaja „Parcela de onoare“ pe o suprafaţă de peste 700 mp în Cimitirul Nou.

„Parcela va fi amenajată conform legii: cu morminte individuale, monument, alei pietonale, trotuar de gardă, zonă verde. Am vrea să începem lucrările în această toamnă, dacă ne va permite timpul“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 120.151 lei fără  TVA. Durata de realizare este de două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *