MEDIUL ECONOMIC, TRANSPORT ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ

poster ALDE 999-lucru FBMEDIUL ECONOMIC ȘI LOCURI DE MUNCĂ

 1. Promovarea competențelor și inițiativelor anteprenoriale în vederea inițierii de afaceri sustenabile și competitive, sprijinirea de către autoritatea publică locală a persoanelor fizice care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban prin depunerea de proiecte prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – Axa prioritară 3 – Obiectivul Tematic 8 – Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate.

Ne angajăm să amenajăm în cadrul Parcului Industrial Făgăraș un incubator de afaceri și un centru de formare și conversie a forței de muncă, în parteneriat cu furnizori autorizați de formare profesională.

 1. Parteneriat public – privat încheiat cu un operator internațional de servicii hoteliere în vederea reabilitării  fostei clădiri a Unității Militare din str. Azotului și transformarea acesteia în hotel cu categoria de 4 stele, cu un număr de 70 de camere, ceea ce va duce la crearea de noi locuri de muncă. Propunem realizarea investiției pentru satisfacerea  necesităților de cazare a fluxurilor crescute de turiști ca urmare a promovării și punerii în valoare a Ansamblului Arhitectural Cetatea Făgărașului (anul 2012 – 18.000 turiști, anul 2015 – 70.000 turiști).
 2. Extinderea PARCULUI INDUSTRIAL, cu o suprafață de 14 ha., precum și preluarea clădirii de birouri de la Fabrica de Pulberi SA, prin finalizarea procedurii de dare în plată. Termen de finalizare martie 2017.
 3. Reducerea suprafețelor poluate din zona industrială ( Combinatul Chimic) prin măsuri de decontaminare și ecologizare, finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020- Axa 4- Obiectivul specific .3 Reducerea suprafețelor poluate istoric.
 4. Derularea unui program de promovare a facilităților pentru investitori, facilități existente și aprobat de către Consiliul Local Făgăraș.

 

TRANSPORT

 1. Transport public local GRATUIT începând cu luna martie 2018:
 • Înființarea și dotarea serviciului public municipal de transport prin achiziționarea a minim 2 autobuze ecologice – electrice prin Programul Operațional Regional – Axa 3 – Prioritatea de Investiții 3.2 – promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de CO2, pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană.
 • Înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară de transport public zonal în parteneriat cu alte unități administrativ – teritoriale (comune din Țara Făgărașului) în vederea dezvoltării de noi trasee pentru călători și turiști și punerea în valoare a obiectivelor turistice din Țara Făgărașului.

 

 1. Înființare AUTOGARĂ Făgăraș
 • Construirea unei autogări în piațeta din fața Gării CFR, prin amenajarea unui terminal auto și a unui dispecerat pentru transportul urbanȘ;
 • Construirea unui terminal auto pe latura de nord a cetății – strada Mihai Viteazu – care să asigure o legătură pentru autovehiculele de transport călători pentru turiști, transport internațional și interjudețean.
 1. Înființarea Serviciului Public de Admninstrare Parcări, în subordinea Consiliului Local

Realizarea unui număr de 500 de locuri de parcare cu un program de taxare de luni – vineri, în intervalele orare 8 – 13- taxare 1 leu/5 ore, 12 – 17 tarif taxare – 1 leu/5 ore.

 

TRANSPARENȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ

 

 1. Dezvoltarea unei noi pagini web a primăriei și implementarea sistemelor informatice privind plata ON-LINE a taxelor și impozitelor locale.

Sursa de finanțare: bugetul local

Valoarea estimată: 50.000 euro

Termen de implementare: ianuarie 2017

 1. Publicarea în mediul online și presa scrisă a hotărârilor de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *