Utilaje cu fonduri de la UE

cincuProiectele realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană sunt de bun augur pentru comunele Ţării Făgăraşului. Sunt primării care au accesat bani, iar acum culeg roadele. La Cincu, al treilea proiect european are finalitate. Este vorba despre achiziţionarea de utilaje, utilaje care sunt extrem de necesare într-o comună, în primul rând, pentru a diminua costurile lucrărilor realizate pe domeniul public.

Amenajarea unei cantine sociale care să deservească tuturor şcolarilor din Cincu, în valoare de 97.000 de euro fără  TVA, dotarea Căminului Cultural din Cincu, dar şi a ansamblului de dansuri populare sunt două din proiectele realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană în comuna Cincu. Acum, după al treilea proiect depus şi câştigat se culeg roadele. Este vorba despre achiziţionarea unui buldoexcavator, utilaj care a ajuns zilele trecute la Cincu.

„Acest proiect l-am făcut tot pe fonduri europene, la capitolul „Dotare pe servicii de urgenţă“. Tot ce înseamnă lucrări în comună, şanţuri, poduri, se vor realiza cu acest utilaj. Este extrem de necesar şi în acest fel reducem şi cheltuielile: până acum închiriam utilajul de la diverse firme şi ne costa aproape dublu. Valoarea proiectului este de 86 000 de euro fără TVA. Utilajul a ajuns în comună şi are ca si accesorii o cupă pentru îndepărtarea zăpezii şi o tocătoare. Acesta este al treilea proiect realizat cu succes, pe bani proveniţi de la Uniunea Europeană “, a spus Aurel Suciu, primarul comunei Cincu.

De asemenea, se aşteaptă răspuns şi pentru alte proiecte realizate.

„Avem realizat un proiect pentru canalizarea din Cincu. Aşteptăm acum finanţarea de la Ministerul Dezvoltării, 2,5 milioane de euro. Mai avem un proiect în lucru, pe fonduri europene, în valoare de 1 milion de euro – asfaltare pentru toată comuna. Proiect pentru luna iunie – realizare drumuri agricole, aproximativ 20 de km – 1 milion de euro. Avem în proiect anveloparea şcolii. De asemenea, mărirea şi modernizarea căminului, pentru a avea mai multe locuri“, a mai spus Aurel Suciu.

Investiţii se vor realiza în comună şi prin fonduri private de la diverse companii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.