Ministrul Educației a anunțat că a semnat ordinul care modifică structura anului școlar

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că a semnat ordinul care modifică structura anului școlar. Ministrul a precizat că semestrul I va avea 14 săptămâni, semestrul II va avea 20 de săptămâni. Schimbarea va intra în vigoare începând din anul școlar 2021-2022.

”Materia va structurată în așa fel încât să fie perfect adaptată celor două semestre. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sunt convins că fiecare cadru didactic va găsi soluții în beneficiul elevilor”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul își anunțase această intenție în urmă cu două zile.

El a anunțat, la Digi 24, că vrea să schimbe structura anului școlar, astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanța de Crăciun.

În anul școlar 2020-2021, fiecare dintre cele două semestre are câte 17 săptămâni.

Cîmpeanu a spus că are în vedere să opereze schimbările chiar din anul școlar următor.

”Îl văd cu început de școală în luna septembrie, n-o să spun dacă în prima sau a doua zi de luni a lunii septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie. Cu derulare cu prezență fizică. Un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun. N-am înțeles care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și Anul Nou, după care să revii la școală, eventual să încerci să îți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care să intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care semestrul întâi să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii, de asemenea, pot pleca fără grijă în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul doi”, a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că vacanța intersemestrială nu va dispărea, ci va putea fi comasată cu vacanța de iarnă.

foto: digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.