Foto-video. Satul Drăguș, gazda unui impresionat eveniment dedicat tradițiilor și obiceiurilor străbune
Satul Drăguș a îmbrăcat sâmbătă, 26 octombrie, haine de sărbătoare! Evenimentul „Tradiții și Obiceiuri StrăBune”, organizat de GAL Microregiunea Valea Sâmbetei, a reunit la Drăguș sute de iubitori de tradiții din mai multe regiuni ale țării și chiar din Republica Moldova. Parada costumelor populare, cântece, dans și voie bună a făcut ca acest eveniment să fie unul reușit.
Evenimentul a debutat cu o paradă spectaculoasă pe străzile Drăgușului, pe ritmurile fanfarei din Hârbovăț, la care au participat primarii din Teritoriul GAL Microregiunea Valea Sâmbetei, orașele Făgăraș și Victoria, precum și primari din Republica Moldova. Parada a fost un prilej minunat de a evidenția costumele populare specifice celor cinci regiuni, subliniind astfel bogăția tradițiilor și unitatea culturală dintre comunități.
Toată lumea s-a unit într-o horă plină de energie și bucurie în fața căminului cultural, iar pe scenă fiecare artist a adus un moment artistic deosebit!
„Mulțumim tuturor celor care au participat la evenimentul de sâmbătă, “Tradiții și Obiceiuri StrăBune”, organizat de Asociația GAL Microregiunea Valea Sâmbetei! Acest proiect face parte dintr-un program de cooperare în care Asociația GAL Microregiunea Valea Sâmbetei este inițiator și lider, alături de partenerii săi: GAL Mărginimea Sibiului, GAL Țara Oltului, GAL Cișmeaua Căprioarelor și GAL Drumul Vechi Moldovenesc din Republica Moldova. Evenimentul a fost special și prin prezența Orchestrei Busuioc din Cărpineni, Republica Moldova, a Fanfarei din Hârbovăț și a altor ansambluri din Republica Moldova, care au venit pentru prima dată în zonă și au adus un suflu nou de tradiție și talent autentic. Vă mulțumim pentru că ați contribuit la o zi memorabilă!“, ne-a spus Cristina Fogoroș, managerul GAL Microregiunea Valea Sâmbetei.
Pe scena Căminului Cultural au urca Orchestra Busuioc din Republica Moldova-comuna Carpineni, Ansamblul Calușari din Rasinari din Marginimea Sibiului, Ansamblul folcloric Dulce Grai Ciobanovca, Ansamblul Junii Becleanului, artistele Alessia Soroaga si Elena Pirau, Ansamblul Purtata de pe AVRIG, Diana Baltag, Ansamblul Transilvania Felmer, Valentina Stoia, Copiii de la Scoala Gimnaziala Ion Codru Dragusanu din Drăguș, Ansamblul Comorile Arpașului + solista Antonia Bogdan, Cartirosan Daria si Cartirosan Sonia, Dragos Guseila + Andreea Sarsama, Alexandra Negrila, Cristian Fogoros la saxofon, FANFARA HARBOVAT DIN MOLDOVA, ANSAMBLUL HORITA, MIA GREAVU, Ansamblurile GEAMANA din Republica Moldova, Corul de femei din Dragus, Orchestra BUSUOIC din Carpineni.