Maria Diana este tânăra ucisă de urs. Era mare iubitoare de munte, avea 19 ani şi în iunie absolvise liceul

Maria Diana şi-a găsit sfârşitul pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi. Tânăra de 19 ani, mare iubitoare a muntelui, a fost atacată de urs sub privirile îngrozite ale iubitului său. Sălbăticiunea a ieşit dintre copaci şi a prins-o pe fată de picior. În încercarea de a se salva, atât ea cât şi animalul s-au prăbuşit într-o râpă adâncă de 120m, transmite observatornews.ro.

Tragedia s-a produs marţi, în jurul prânzului. Cel care a cerut ajutorul autorităţilor a fost chiar iubitul fetei. Băiatul a sunat la 112 şi a anunţat că pe traseul montan Jepii Mici, un urs s-a năpustit asupra partenerei sale. Salvamontiştii ajunşi la faţa locului l-au găsit pe băiat în stare de şoc. A fost coborât în siguranţă în staţiunea Buşteni, ulterior fiind preluat de poliţişti.

În sprijinul salvatorilor montani a fost trimis şi un elicopter SMURD. După câteva minute de căutări, în pârâul care separă două stânci, la 120 de metri adâncime, salvamontiştii observă bucăţi din hainele fetei. „A fost contratimp, pentru că apelul iniţial a venit drept persoană şi atacată de urs şi ne-am grăbit foarte tare”, explică Sergiu Frusionoiu, coordonator Salvamont Bușteni.

Abia după ce sălbăticiunea a fost ucisă, salvamontiştii au putut recupera trupul fără viaţă al victimei. Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută ca fiind una în care urşii îşi fac frecvent apariţia. Salvamontiştii spun însă că acest exemplar era extrem de agresiv.

Cunoscuţii victimei sunt cutremuraţi în urma veştii tragediei. O vecină povesteşte că tânăra provenea dintr-o familie bună şi că era o fată extrem de cuminte şi frumoasă. Diana avea 19 ani şi era din Iaşi. Tânăra era pasionată de fotografie şi tocmai absolvise liceul. Când ar fi trebuit să-şi întindă aripile, destinul i-a fost curmat brusc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *