Primele probleme pe Valea Oltului: DRDP Brașov anunță căderi de pietre pe șosea
Au și apărut problemele pe Valea Oltului: DRDP Brașov anunță că lucrările de defrișare au generat deja căderi de pietre şi material lemnos.
Lucrările de defrișare a versantului de pe Valea Oltului au început luni, fiind efectuate de opt echipe de muncitori, anunță DRDP Brașov, care precizează că au apărut deja căderi de bolovani pe șosea, iar acestea vor continua odată cu avansarea lucrărilor.
Potrivit DRDP Brașov, în prima zi a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului au fost deschise 5 zone cu 8 puncte de lucru pe care lucrează 8 echipe.
„În prima zi a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului au fost deschise 5 zone cu 8 puncte de lucru pe care lucrează 8 echipe. Antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 4 încărcătoare grele, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.
Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, potrivit DRDP Braşov.
Au fost deja tăiați peste 800 de arbori din cei aproximativ 20.000 de pe acest sector.
Potrivit CNAIR, pietrele şi copacii căzuţi pe carosabil au fost îndepărtaţi pentru punerea în siguranță a drumului.
„Lucrările de defrişare care au început astăzi au avut ca scop inclusiv asigurarea unor trasee la parcelele de pădure de pe zonele înalte ale versantului. Până în acest moment au fost deja tăiați peste 800 de arbori din cei aproximativ 20.000 de pe acest sector.
În timpul operatiunilor au căzut pe carosabil cantitati semnificative de pietre şi masă lemnoasă Acestea au fost îndepărtate pentru punerea în siguranta a drumului, astfel încât utilajele şi autovehiculele să poată circula în perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30-8.00 şi orele 16.30 -17.00).
Înainte de deschiderea circulaţiei pe timpul nopţii (orele 20.00-06.00), antreprenorul va lua măsuri de asigurare a zonelor defrişate şi de punere în siguranță a drumului”, transmite CNAIR
Autoritățile au anunțat că în perioada 8 iulie – 9 august, pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute alternative.
Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 6.00 – 20.00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.