Clarificări din partea CNAIR în legătură cu închiderea drumului pe Valea Oltului

CNAIR răspunde la întrebările care stau pe buzele oamenilor încă de când au apărut informațiile potrivit cărora drumul Valea Oltului va fi închisă pentru o lună de zile.
Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de ce este imperios necesar închiderea  drumului național Valea Oltului din 8 iulie până în 9 august.
„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre). Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră. De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată!
Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028”, se arată pe pagina CNAIR.

„De ce acum?” este prima întrebare la care CNAIR răspunde.

1

„Cum se va restricționa traficul”, a doua întrebare la care CNAIR răspunde afirmând că va dura o lună de zile și va fi închisă doar pe timpul zilei.

2De ce se închide parțial Valea Oltului?” este o altă întrebare la care CNAIR oferă un răspuns.

3
Care sunt riscurile dacă nu se fac acum defrișările?”
4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *