Contract semnat pentru amplasarea a 10 stații de încărcare mașini electrice, în Municipiul Făgăraș

Locuitorii municipiului Făgăraș vor beneficia de 10 stații de încărcare moderne pentru autovehicule electrice, care vor permite încărcarea simultană a 2 autoturisme. Primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, a semnat ieri contractul pentru furnizarea acestor stații de reîncărcare. Valoarea contractului este de peste 1 milion de lei, iar finanțare este cu fonduri prin PNRR.

În data de 3 iulie 2024, am semnat contractul pentru ”Furnizare stații de reîncărcare mașini electrice cu operațiuni accesorii” cu : Asocierea CRC AG (Lider de Asociere) – GENERAL ELECTRO PROEXIM (Asociat) – GENERAL SECURITY (Asociat).

După implementarea acestui proiect, locuitorii municipiului Făgăraș vor beneficia de 10 stații de încărcare moderne pentru autovehicule electrice, care vor permite încărcarea simultană a 2 autoturisme.

În baza contractului, furnizorul va livra și monta:
• 6 stații de reîncărcare, ce vor asigura câte 2 puncte de reîncărcare de 22KW AC (curent alternativ)
• 4 stații de reîncărcare, ce vor asigura câte un punct de reîncărcare de 50KW DC (curent continuu) și câte un punct de reîncărcare de 22KW AC (curent alternativ).

Durata contractului este de 5 luni de la data semnării și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția: C10-I.1.3. „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice”.

Valoarea contractului este de 1.010.507,25 lei cu TVA inclus.

Utilizarea acestor stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și la promovarea mobilității durabile.“, anunță primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Stațiile de încărcare vor fi amplasate în aproape toate cartierele din Făgăraș. Mai mult, proiectul prevede și alte achiziții

„Este vorba de un proiect mai amplu. Ieri a fost semnat contractul de furnizare și execuție pentru 10 stații de încărcare pentru mașini electrice. Printre aceste 10 stații, 4 vor fi cu încărcare rapidă și 6 cu încărcare lentă, dar fiecare dintre ele va avea câte două puncte de încărcare, practic vor fi 20 de puncte de încărcare simultan. Am stabilit locațiile stațiilor, astfel încât să fie distribuite în mod echitabil pe suprafața orașului, dar am insistat în special pe cartierele locuite intens,  adică în zonele de blocuri. Vom avea cam în toate cartierele orașului minim o stație de încărcare, astfel încât făgărășenii să fie încurajați să-și achiziționeze o mașină electrică și să aibă unde să o încarce. Această componentă face parte dintr-un proiect mai amplu, care are de fapt 4 componente. Una din ele a fost realizată deja și este vorba de achiziția a două drone profesionale, drone militare, care vor fi folosite pentru situațiile de urgență, apoi este această componentă cu stațiile de încărcare. Urmează să finalizăm procedura de achiziție pentru cea mai importantă componentă din proiect, respectiv montarea a 82 de camere de supraveghere atât pentru supravegherea și fluidizarea traficului, cât și pentru supravegherea spațiilor publice, pentru siguranță și un centru de date, de monitorizare a acestor camere. Mai avem o ultimă componentă, a patra din proiect, care se referă la mobilier urban inteligent, de tip stații de autobuz. Practic vor fi montate două stații de autobuz, dar care vor avea înăuntru bănci smart, care se vor încărca cu panouri fotovoltaice și vor avea încărcătoare atât wireless, cât și prin mufă pentru telefoane. Cam acesta e proiectul iar anul acesta vom îl vom finaliza“, ne-a spus Lucian Mija, managerul de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *