Depozit regional la Şinca pentru stocuri operaţionale în situaţii de urgenţă în vederea protejării populaţiei civile

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va înfiinţa în localitatea Şinca Veche (comuna Şinca), un depozit regional pentru stocuri operaţionale în situaţii de urgenţă în vederea protejării populaţiei civile. Acesta va fi înfiinţat în baza deciziei Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi a colaborării României cu organismele europene. Proiectul acestui depozit este acum în etapa obţinerii acordului de mediu, iar după încheierea acesteia vor putea fi începute şi procedurile necesare începerii lucrărilor. Noul depozit va avea o suprafaţa construită de 4.770 metri pătraţi. De asemenea, pe lângă spaţiile de depozitare, va fi construită o zonă de control acces şi un pavilion de odihnă, scrie bzb.ro.
În documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM)Braşov, investiţia este justificată prin faptul că „se constată o deficienţă în capacitatea logistică actuală necesară asigurării rezilienţei naţionale în domeniul protecţiei civile, care prezintă vulnerabilităţi majore în ceea ce priveşte existenţa stocurilor de echipamente specifice, destinate intervenţiilor în situaţii de urgenţă, echipamente medicale şi hrană care să asigure, cel puţin pentru o anumită perioada de timp, resursele necesare structurilor de intervenţie, a autorităţilor şi voluntarilor şi nu în ultimul rând necesarul de subzistenţă pentru un procent de 2% din populaţia României, pentru o perioadă de 72 de ore”.
De asemenea, în documentaţia amintită se menţionează amplasamentul depozitului a fost ales astfel încât să nu afecteze traficul rutier.
Valoarea investiţiei va fi stabilită în cadrul documentaţiei tehnico-economice a Studiul de Fezabilitate care este în curs de elaborare, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.
În prezent România are 3 depozite de rezerve proprii necesare gestionării spaţiilor de urgenţă, care prezintă uzură fizică accentuată şi s-au dovedit insuficiente în ultima perioadă pentru constituirea unor stocuri de echipamente/medicamente şi bunuri esenţiale necesare atât în domeniul protecţiei civile cât şi în domeniul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *