Făgărașul a votat pentru Gheorghe Sucaciu

Făgărașul a votat Gheorghe Sucaciu. Actualul edil este câștigătorul alegerilor din muncipiu fiind opțiunea de vot a peste 63% de făgărășeni. Sucaciu a reușit să obțină un scor mult mai mare fata de alegerile din 2020 și 2016. Contracandidații săi s-au situat la distanță foarte mare.

Făgărașul a ales Gheorghe Sucaciu. 10.449 de făgărășeni și-au exprimat opinia la vot ieri iar dintre aceștia 6627 au ales să pună ștampila pe Gheorghe Sucaciu. Contracandidații săi s-au clasat la o distanță considerabilă de procentul obținut de Sucaciu respectiv
Cristia -Gheorghe Urs a obținut 1133 de voturi. Pe locul al treilea  in opțiunile făgărășenilor a fost Ionuț Androne cu 1073 de voturi, urmat de Cosmin Poparad cu 679 voturi obținute. Pe ultimele locuri s-au clasat Cosmin Știrbu cu 582 de voturi și Petru Malene cu 355 de voturi. 382 de voturi au fost nule.
Astfel Sucaciu va reprezenta municipiul din funcția de primar în următorii 4 ani și spre deosebire de primele două mandate, în acest mandat nu va fi singur ci va fi susținut în legislativ de 10 consilieri din parte PSD.
PNL va fi reprezentat în legislativ de 3 consilieri iar VTF de 2
Tot 2 consilieri va reprezenta Partida Romilor în Consiliu Local Făgăraș și alți 2 vor fi din partea Aur.

Deocamdată aceste date sunt parțiale pentru că numărul final de madate obținute de fiecare partid în Consiliul Local va fi făcut public la finalul procesului dedistribuire şi redistribuire a mandatelor de către birourile electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *