Zece exemplare de râs din România vor fi transferate în Germania. Urși nu vrea nimeni

Zece exemplare de râs din România, care vor fi capturate din județele Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea vor fi transferate în Germania până la finalul anului 2027, pentru refacerea speciei. Primul mascul, numit Viorel, a fost eliberat recent în Pădurea Thuringiană, alături de o femelă născută în captivitate în Germania.

Ras2
Am Mittwoch, den 15.05.2024 werden im Rahmen des Projekts „Luchs Thüringen – Europas Luchse vernetzen” die ersten Luchse im Thüringer Wald ausgewildert. Die beiden ersten ausgewilderten Tiere sind Luchsin Frieda und Kuder Viorel. Frieda ist in dem ersten deutschlandweiten Koordinationsgehege Hütscheroda aufgewachsen. Viorel ist ein Wildfang aus den rumänischen Karpaten. Ziel ist es in den nächsten vier Jahren jedes Jahr bis zu fünf Luchse auszuwildern.
On Wednesday, 15 May 2024, the first lynxes wi

În imagini de excepţie, vedeta din România, Viorel – primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii. În cadrul acestui proiect, 10 exemplare de râs de pe fondurile cinegetice gestionate de Direcţiile Silvice Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea vor fi capturate şi transferate în Germania până în anul 2027, în vederea creării unui nucleu în Pădurea Thuringiană, care va contribui la refacerea genetică a întregii populaţii de râşi existentă în prezent, în trei nuclee izolate şi foarte reduse numeric”, au transmis reprezentanţii Romsilva.

Împreună cu râsul Viorel a fost eliberat în sălbăticie şi un exemplar de râs femelă, numită Frida, născută în captivitate în Germania.

Fostul Ministru al Mediului, Barna Tancsos declara anul trecut că a oferit ceva urși în Austria și Germania, tot pentru „refacerea speciei” dar nimeni nu a fost interesat de ofertă.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *