Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin zile cu averse, grindină și vijelii

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de România. Sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Meteorologul ANM Mihai Huștiu a declarat că gradul de instabilitate atmosferică este în creștere și că va cuprinde toată țara.

„Activitatea ciclonică peste Europa Centrală dinspre Marea Mediterană avansează către România. Gradul de instabilitate atmosferică e în creștere. Dacă azi și luni se vor înregistra averse, vijelii și grindină, aceste fenomene vor fi doar la munte și izolat în vest, centru și nordul țării. De marți seară, ne așteptăm ca instabilitatea atmosferică să se generalizeze în vest și sud-vest, iar miercuri și joi va cuprinde toate zonele. Vor fi averse, vânt puternic, vijelii și grindină. Marți și miercuri vor fi rafale de vânt intense, de până la 70 de kilometri pe oră. În paralel avansează și un val de aer cald și umed, care va aduce temperaturi destul de ridicate. Vor fi maxime de 28 de grade toată săptămâna, ușor scăzute în zonele unde va ploua, dar în weekend se va ajunge la maxime termice de 30 de grade. Va fi așadar o vreme caldă și instabilă”, a spus meteorologul, potrivit digi24.ro.

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *