Simpozionul „Cultura noastră, referința noastră“, cu tema „Realitatea- o poveste inspirațională.“

Img 20240423 Wa0023Ediția a VI-a a simpozionului tematic „Cultura Noastră, Referința Noastră“ a adunat marți, 23 aprilie la Colegiul Național „Radu Negru“ aproape 300 de elevi și 50 de profesori, dar și mai mulți invitați, cu povești inspiraționale.  

Așadar, la această ediție a simpozionului au participat 270 de elevi și 50 de profesori coordonatori, la cele 6 secțiuni de concurs și cele trei ateliere tematice.

Ediția a VI-a a simpozionului tematic „Cultura Noastră, Referința Noastră“ cu tema „Realitatea- o poveste inspirațională.“
Au participat 270 de elevi și 50 de profesori coordonatori. S-au acordat 75 de premii. A fost o zi despre realitate, povești de viață și inspirație. Mulțumesc tuturor pentru implicare!“, a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“

Img 20240423 Wa0030Printre invitați la simpozion s-au numărat: inspector prof. Iliescu Cornelia- departamentul management, dezvoltare și evaluare instituțională- ISJ BRAȘOV, cercetător științific dr. Băjenaru Constantin, prof. Bica Viorica, antreprenor cultural- Zară Alina, antreprenor, chef-consultant Gourmet, Graură Daniela, Ing. Ciungara Ioan.

Astăzi mi-am petrecut dimineața la clasă, împreună cu elevii Liceului Radu Negru.
Am făcut schimb de informații, ne-am contrazis și am avut dialog despre hrană și pasiunile din bucătărie, sport, sedentarism si kilocalorii!
Ce a fost neașteptat pentru ei?
Să afle că gastronomia este chimie, fizică, matematică, biologie și agronomie.
Este cultura și artă, parte din identitatea noastră și presupune cercetare, documentare, experimentare și mai mult, psihologie și sociologie.
A fost interesant și pentru mine să -mi adun argumente puternice pentru ei!
– gastronomia o stiintă
– concepte și principii ce apără cultura culinară locală.(slow food)
– consumul crescut al fast food în detrimentul produselor locale.
– atitudine responsabilă față de resursele de hrană și diminuarea risipei.
– despre modul de viață mult modificat și tendințele adaptate din gastronomie.
Am speranța ca a fost interesant pentru ei, au recunoscut ca este un subiect relativ rar dezbătut!
Toate atelierele și simpozioanele cu teme diverse și vaste au fost posibile în cadrul Simpozionului aflat la a VI a ediție în acest liceu“, a scris pe pagina de socializare Daniela Graură.

Img 20240423 Wa0028 Img 20240423 Wa0025 Img 20240423 Wa0023 Img 20240423 Wa0027 Img 20240423 Wa0026 Img 20240423 Wa0032 Img 20240423 Wa0029 Img 20240423 Wa0033

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *