Munții Făgăraș. Aflați la un acțiune de pregătire, salvamontiștii au auzit strigăte de ajutor

Acțiune în derulare in masivul Făgăraș. În timp ce se aflau la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș, salvamontiștii au auzit strigăte de ajutor. Au întrerupt imediat pregătirea și au plecat spre locul de unde se auzeau strigătele.
„Aflati la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș, salvamontiștii participanți la curs au auzit strigate intr-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost intrerupta imediat si salvamontiștii au început sa organizeze echipele de intervenție. Astfel , o echipa de prim raspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluari, restul salvamontistilor pregătesc echipamentul de prim ajutor , targa de recuperare și vor analiza modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea. Din echipa de interventie fac parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.
Din primele informații , se pare ca , victima este un cetățean strain.Vremea este nefavorabila , în zona bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii sa ii predea persoana accidentată urmând ca toată acțiunea sa se desfășoare terestru.”, spun reprezentanții Salvamont România.

Sursa foto: Salvamont Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.