Lidl retrage de la vânzare nuggets cu pui din cauza suspiciunii de salmonella

Lidl retrage un nou lot din produsul “Nuggets cu pui” din cauza suspiciunii de prezență a bacteriei salmonella și invită clienții să returneze produsul în magazine, anunță presa națională.

“Producătorul GEKA a emis o rechemare preventivă pentru produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025, din lotul cu numărul ED06.02.2024 049502204849, din motivele suspectării prezenței Salmonella”, se menționează pe site-ul ANSVSA.

Documentul specifică că, în cazul lotului respectiv, nu se poate exclude prezența bacteriei Salmonella în produs. Consumul de alimente contaminate cu Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe, mai ales la categoriile vulnerabile precum tineri, vârstnici, gravide sau persoane imunodeprimate. Prin urmare, clienții sunt sfătuiți să nu consume sub nicio formă produsul afectat.

Atât producătorul GEKA, cât și Lidl România au reacționat prompt și au retras produsul de la vânzare pentru a asigura siguranța consumatorilor. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar clienților li se va restitui contravaloarea acestuia, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Aceasta nu este prima rechemare a acestui produs.

În data de 15 martie, Lidl a retras un alt lot din aceeași gamă, tot din cauza suspiciunii de contaminare cu Salmonella.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *