Egiptul așa cum nu l-ai văzut până acum – obiective turistice populare și locuri mai puțin cunoscute

Ești gata să descoperi comorile Egiptului? Fie că ești un călător experimentat sau un curios în căutarea unor noi orizonturi, Egiptul are ceva pentru fiecare. De la piramidele grandioase care sfidează timpul, până la oazele ascunse care promit liniște, haide să explorăm împreună minunile Egiptului! 

Iată aici locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Egipt 

Piramidele din Giza sunt, desigur, vedetele spectacolului

Aceste morminte ale faraonilor sunt simboluri ale măreției antice și te vor lăsa cu gura căscată. Dar știai că poți să te aventurezi și în interiorul lor? Da, poți să urci prin tunelurile înguste și să simți istoria pulsând în jurul tău. Este un loc în care vei trăi o senzație unică: te vei simți mic în fața măreției piramidelor, dar plin de adrenalină în aventura de a le explora pe interior. 

Luxor și Valea Regilor – un loc de-a dreptul fascinant

Dacă te îndrepți spre sud, vei ajunge în Luxor unde Templul Karnak și Valea Regilor te așteaptă. Aici, printre ruinele care au rezistat milenii, vei putea citi poveștile gravate în piatră de către strămoșii noștri.

Nilul și Marea Roșie

Dar să nu ne oprim aici. Croaziera pe Nil este o experiență pe care nu trebuie să o ratezi. Pe măsură ce te deplasezi pe apele istorice, vei vedea peisaje care par desprinse din basme, și vei avea ocazia să te oprești la temple uitate de lume. De asemenea, pentru cei care iubesc marea, scufundările în Marea Roșie sunt o alegere excelentă. Recifele de corali și epavele subacvatice sunt un paradis pentru scafandri.

Aswan și Abu Simbel sunt alte două bijuterii

Aceste situri arheologice sunt un miracol al ingineriei  și sunt de neratat. La Aswan vei găsi numeroase obiective care pot fi vizitate, în timp ce la Abu Simbel, templele săpate în stâncă ale lui Ramses al II-lea te vor impresiona cu siguranță.

Destinații mai puțin cunoscute 

Și acum, să vorbim despre comorile mai puțin cunoscute. Printre perlele Egiptului, vrem să îți menționăm Oaza Siwa, de exemplu, care este un loc magic, unde poți să te pierzi printre palmieri și să te scufunzi în izvoarele naturale – descoperă ofertele de vacanțe pentru Egipt de pe travelmatters.ro, pentru a explora fiecare colțișor al acestei țări. Cairo-ul istoric este un labirint de străzi unde poți să simți pulsul vieții egiptene. Nu rata Moscheea Al-Azhar sau Biserica Suspendată din Cairo Copt. 

Dacă ești în căutarea unui peisaj care să îți taie respirația, Deșertul Alb este locul perfect. Formațiunile sale de calcar te vor face să te întrebi dacă nu cumva ai pășit pe o altă planetă. Și pentru o doză de cultură, nu rata nici Biblioteca Alexandrina, care este un centru de cunoaștere. Nu în ultimul rând, nu uita nici de Templul lui Hathor la Dendera sau de Mănăstirea Sfântului Antonie în Deșertul de Est. Aceste locuri mai puțin bătătorite îți vor oferi o perspectivă unică asupra Egiptului.

În concluzie, Egiptul este o țară plină de contraste și mistere, unde fiecare piatră are o poveste. Așa că, pune-ți sandalele de explorator și pregătește-te pentru o călătorie care îți va umple sufletul de amintiri neprețuite și care îți va deschide noi orizonturi.

(articol de la partener)

Poză de AXP Photography pe Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.