Unul fără permis iar altul băut, la volanul autoturismelor

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul a două dosare penale, pe care le-au deschis după ce au identificat, la volanul autoturismelor, persoane care au încălcat prevederile legislației rutiere.

La data de 6 martie a.c., în timp ce efectuau serviciul de monitorizare și control asupra traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au oprit un autoturism care se deplasa pe DJ 105 din localitatea Cincșor, județ Brașov.

În cadrul controlului, după ce au identificat persoana de la volan, un tânăr, de 18 ani, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere, iar autoturismul cu care se deplasa, deținut de tatăl acestuia, ar fi fost folosit de tânăr fără acordul proprietarului.

Tot la data de 6 martie a.c., polițiștii aceleiași unități, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 104C din localitatea Vad, județ Brașov.

În timp ce verificau aspectele de legalitate ale documentelor, polițiștii au observat indicii ale consumului de alcool, astfel că bărbatul de la volan, a fost testat din acest punct de vedere.

Rezultatul testului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

În cele două cauze au fost întocmite două dosare penale, unul pentru săvârșirea infracțiunilor de „furtul în scop de folosință” și „conducerea unui vehicul făra permis de conducere” și unul pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *