Subvenții pentru fermieri: Toți banii vor fi virați până la sfârșitul lunii martie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că toți fermierii eligibili pentru subvenții vor primi banii în conturi până la sfârșitul lunii martie. Această veste vine ca o ușurare pentru mulți fermieri care așteaptă cu nerăbdare plata subvențiilor.

”Cei care sunt neplătiți sunt 13.000 de fermieri care vor fi deblocați după data de 8 martie. Aceștia sunt în control și poate mai trebuie să aducă documente justificative sau sunt acolo contracte de arendă care se surprapun pe blocurile fizice, mai sunt suprapuneri pentru care se cer documente în plus, sunt detalii administrative care trebuie verificate și aduse documente de către fermieri. Acesta este singurul impediment pentru care nu intră în momentul de față la plată. Deci vorbim de sfârșitul lunii martie”, a anunțat ministrul, scrie Agrointel.ro

De precizat că singurele subvenții care nu vor putea fi autorizate la plată până la finalul lunii vor fi schemele de sprijin cuplat din sectorul vegetal. Plata acestora va demara, ca în fiecare an, după data de 15 mai, din cauza termenelor pe care fermierii le au la dispoziție pentru înregistrarea la APIA a documentelor ce dovedesc valorificarea cantităților minime pentru eligibilitatea la plată.

foto> arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *