Pompierii la Colegiul Național „Radu Negru“

Pompierii făgărășeni au fost astăzi prezenți la Colegiul Național „Radu Negru“. Nu a fost vorba însă de o intervenție de urgență, ci despre un exercițiu, prilejuit de Ziua Protecției Civile, sărbătorită în fiecare an în data de 28 februarie. Astfel de exerciții au fost programate în mai multe școli din Făgăraș și Țara Făgărașului.

Img 20240222 Wa0015„Este un exercițiu în contextul Zilei Protecției Civile, care este pe 28 februarie. Dar întrucât, în 28 februarie, școlile au vacanță, am încercat să facem aceste exerciții în săptămâna aceasta. Astfel, mergem în mai multe școli: astăzi la Radu Negru și am fost la Mândra, mâine vom fi la „Doamna Stanca“. A fost un exercițiu de stingere a unui incendiu din partea noastră și am verificat și partea de evacuare a copiilor și a ocupanților clădirii. “, ne-a declarat lt. col. Radu Nan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Pe lângă informațiile utile pe care le-au primit micuții școlari, aceștia au fost încântați de demonstrația pompierilor și de autospecialele cu care au acționat.

A fost un exercițiu de evacuare în caz de incendiu, cu pompierii din Făgăraș, în clădirea de la Radu Negru, corpul C, unde funcționează ciclul primar. S-a verificat dacă personalul cunoaște planul de evacuare și cum să acționeze în caz de incendiu. De asemenea, au fost și explicații din partea pompierilor cum să reacționeze în caz de incendiu. Copiii au fost încântați pentru că pompierii au venit cu o autospecială de stins incendii și cu autoscara și au simulat și stingerea unui incendiu “, ne-a spus prof. Remus Mogoș, dir. adj. al Colegiului Național „Radu Negru“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *