Pogo, unul dintre cei mai buni freerideri din Romania este salvamontistul care a murit în avalanșa de la Bâlea

,,Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Muntii au însemnat totul pentru el, aici si-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rand fratele nostru. Pogo ne vei păzi din „Alaska”. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră.” Acesta este mesajul celor de la Salvamont Sibiu, după ce colegul lor a fost surprins vineri de o avalanșă la Bâlea Lac.

Sibianul în vârstă de  33 ani se afla în timpul liber și a fost singura victimă, spunea vineri Dan Popescu, Șeful Salvamont.  Potrivit acestuia, avalanșa a avut linie de fractură la 250 m și cale de rulare 400 m diferența de nivel, lungime 800 m. „Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat”.

Turnul Sfatului a scris în ianuarie despre Pogo și despre documentarul realizat de doi schiori olandezi, ajunși la Bâlea la invitația salvamontistului sibian.

„Pogo. Fețele nevăzute ale României” este numele scurtmetrajului lansat în decembrie 2023 de către doi schiori pasionați de sporturile extreme. Loïc Isliker și Paul de Groot, cei doi schiori, au început din 2020 să realizeze o serie de filme sub sloganul „Hidden Faces” (fețe nevăzute – n.r.), documentare în care să surprindă amploarea unor zone potrivite pentru „freerideri” (adică cei care practică sportul în zone sălbatice).

Documentarul despre zona văii Bâlea a apărut ca urmare a invitației transmisă lor de către Paul Popescu, salvamontistul sibian, botezat „Pogo” de către prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *