Sistem de supraveghere video în comuna Mândra, cu bani din PNRR

Peste 150 de camere de supraveghere vor fi montate în perioada următoare în satele comunei Mândra. Echipamentele vor ajunge săptămâna viitoare în comună, urmând a fi montate până în luna martie. Banii pentru realizarea acestui sistem vin în urma unui proiect câștigat de Primăria Mândra cu fonduri prin PNRR. 

Obiectivul general al proiectului, intitulat „Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, în comuna Mândra, județul Brașov”, îl reprezintă realizarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) în comuna Mândra, judetul Brașov, prin crearea unui sistem integrat de supraveghere video ce permite monitorizarea unor zone locale publice în vederea sporirii securității rutiere și a creșterii nivelului de siguranță al locuitorilor.

Img 7786Având un proiect de supraveghere a domeniului public care presupune montarea 154 de camere pe raza comunei, deja am făcut comanda către societatea care va efectua lucrarea, urmează ca săptămâna viitoare să ne vină echipamentele, după care vom începe montarea acestora. Nu cred că va fi de lungă durată, eu cred că undeva la începutul lunii martie sistemul să fie funcțional. Este un sistem bun pentru cetățeni, pentru că indiferent ce se va întâmpla în comună o să avem aproape toate străzile supravegheate video, în cazul în care vor apărea probleme, vom știi imediat ce s-a întâmplat. Vor fi identificați cei care aruncă gunoaie, cei care încearcă să spargă o locuință sau orice altă infracțiune, în cazul în care sunt accidente de mașini, se va identifica mult mai ușor cine a fost vinovat. Este un sistem foarte benefic pentru cetățenii comunei, dar și pentru noi, ca administrație locală.“, ne-a spus Emil Morar, viceprimarul com. Mândra.

Valoarea totală a proiectului este de 2.192.513,68 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 1.842.448,47 lei și valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 350.065,21 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *