Sucaciu: „Am depistat că între cei care nu plătesc, este chiar familia domnului Cupu, care nu și-a declarat toate persoanele și nu a plătit de doi ani de zile taxa de salubritate“

S-a stabilit taxa de salubritate pe care făgărășenii o vor plăti în anul 2024. În cadrul ședinței de Consiliu local de miercuri, 31 ianuarie, după lungi discuții, aleșii au votat taxa la 20 lei/pers/lună. Totuși, din această sumă, doar 7,19 plus TVA, va ajunge la Salco, restul sumei merge spre Agenția de Mediu, depozit și reciclare, conform legislației în vigoare. 

În cadrul ședinței, primarul Făgărașului a afirmat că Lucian Cupu este unul din făgărășenii care se sustrag de la plata acestei taxe, nedeclarând toate persoanele din familie, care beneficiază de acest serviciu. În plus, primarul afirmă că acesta nu și-a mai plătit taxa de salubritate de doi ani de zile. Asta, în contextul discuțiilor lungi referitoare la numărul de făgărășeni care s-au declarat pentru a plăti această taxă, respectiv 18.916 locuitori.

S-a aprobat taxa Salco la 20 lei, inclusiv TVA. Operatorului Salco îi revine din această sumă doar 7,19 lei plus TVA. Restul sumei se duce către Agenția Fondului de Mediu, către depozit, către cel care reciclează aceste deșeuri municipale. Eu l-am rugat pe domnul consilier Lucian Cupu, cu toată echipa PNL să găsească variante să reducă această taxă, pentru că noi inițiem un proiect cu datele  pe care le primim de la operator, iar ei sunt reprezentanții municipalității și ai operatorului. Am mai depistat ceva că dintre cei care beneficiază de această prestație și nu plătesc este chiar familia domnului Cupu, care nu și-a declarat toate persoanele și nu a plătit de doi ani de zile taxa de salubritate. Nu știu dacă e normal ca un ales local să dea un exemplu de a nu-și plăti taxele către prestator, către societatea unde el reprezintă acționariatul. Mi se pare ieșit din comun ca acest domn Lucian Cupu să se abțină, să voteze împotrivă pentru un bun mers al municipalității, iar el să se sustragă de la toate aceste lucruri. L-am rugat încă o dată să analizeze fișa de fundamentare pe care operatorul ne-a prezentat-o nouă, Primăriei, unde el este reprezentantul municipalității, al acționarului, dar mai bine s-a abținut ș nu s-a aplecat asupra subiectului, iar taxa a rămas 20 lei, inclusiv TVA. “, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Contactat telefonic, pentru a confirma sau infirma spusele primarului, Lucian Cupu nu a răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *