Ce au descoperit polițiștii după ce au oprit un șofer în Făgăraș. Bărbatul a fost arestat pentru 24 de ore

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează acte de cercetare într-un dosar penal, pe care l-au întocmit în urma unui control efectuat de aceștia în trafic.

Astfel, la data de  14 ianuarie a.c. polițiștii făgărășeni au oprit, pe DN 1, în localitatea Făgăraș, un autoturism care fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză peste limita legală.

În cadrul verificării legalității documentelor, cel oprit nu a înmânat actele prevăzute de lege și a furnizat polițiștilor identitatea unei alte persoane, fapt ce a dus la conducerea acestuia la sediul unității de poliție pentru stabilirea identității reale și a motivelor pentru care a încercat să își ascundă identitatea.

Interogările ce au fost efectuate în bazele de date au arătat faptul că bărbatul identificat la volanul autovehiculului nu este deținător de permis de conducere, iar testările pe care polițiștii le-au efectuat cu aparatele etilotest si drugtest au indicat o valoare de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv o valoare pozitivă la o substanță psihoactivă.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, fapt pentru care persoana a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, pentru a se stabili cu exactitate prezența substanțelor psihoactive din organism.

De asemenea, la controlul corporal, efectuat asupra conducătorului auto, polițiștii au identificat asupra bărbatului un recipient, care conținea un praf de culoare albă. Controlul a continuat și asupra vehiculului condus, unde au fost identificate mai multe pliculețe ce conțineau, de asemenea, un praf de culoare albă, dar și diferite sume de bani, în lei și valută.

Față de substanțele identificate în timpul controlului, polițiștii au sesizat structurile polițienești competente, în vederea continuării cercetărilor și clarificării aspectelor de legalitate.

În baza materialului probator, constituit până la acest moment, în dosarul penal întocmit, față de conducătorul auto, de 42 de ani, din localitatea Victoria, județul Brașov, s-a luat măsura reținerii și introducerii în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările în cauză vor fi  continuate, iar la finalizarea acestora vor fi propuse măsurile legale corespunzătoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *