Ai un dulap vechi în dormitor? Află acum ce poți face pentru a-i împrospăta aspectul cu o investiție mică

Unele piese de mobilier din locuință devin, în timp, ceva mai special decât simple obiecte. Un om se poate atașa de un bun din diferite motive. De exemplu, un scaun de birou folosit în timpul facultății poate deveni un obiect de care o persoană s-ar despărți greu. Nu este vorba de aspect sau de confort, ci de momentele importante din viață pe care le putem asocia cu un loc, un obiect sau un miros.

Transformă vechiul dulap pe cont propriu 

Este greu să te desprinzi de unele obiecte din casa ta. Uneori schimbarea acestora implică și cheltuieli mari, ceea ce poate fi un alt obstacol. Totuși, dacă urmele de deteriorare afectează doar aspectul unei piese de mobilier, atunci nu trebuie să o înlocuiești. Poți face câteva modificări pe cont propriu pentru a retușa imperfecțiunile sau a repara unele probleme mici. De exemplu, ai putea recondiționa un dulap doar cu câteva investiții mici.

  1.   Vopsea specială

Faptul că nu arunci dulapul, ci îl recondiționezi îți permite să te joci cu ideile. Acest proiect poate deveni unul foarte plăcut și te poți distra în procesul de recondiționare. Vei avea nevoie de câteva produse care să te ajute. Printre acestea se numără și o vopsea potrivită pentru suprafața pe care o vei aplica. Ai însă libertatea de a alege orice culoare îți dorești sau, dacă vrei să-ți pui creativitatea la treabă, poți opta pentru mai multe culori. Fiecare membru al familiei își poate pune amprenta asupra acestui proiect.

  1.   Accesorii potrivite

Cele mai dese probleme apar, în ceea ce privește piesele de mobilier, la accesorii. Balamalele, mânerele sau glisierele se pot deteriora în timp. Din fericire, acestea pot fi schimbate rapid chiar dacă nu ești specialist în domeniu. Cu câteva unelte vei reuși să te descurci pe cont propriu. De exemplu, poți căuta în gama de mânere de aluminiu de pe oscardeko.ro modelul potrivit pentru dulapul tău. Paleta de produse este una diversificată, ai libertatea de a alege produse de diferite culori sau forme. De asemenea, tot aici vei găsi și alte accesorii ce s-ar putea dovedi utile pentru restaurarea unui dulap. Printre acestea se numără balamalele, opritoarele sau amortizoarele. Un mâner lipsă sau o balama slăbită nu reprezintă tocmai probleme care să te oblige să schimbi un întreg dulap. Achiziționarea accesoriilor potrivite te pot scuti de alte cheltuieli mai mari.

  1.   Creativitate și inițiativă

Un proiect de recondiționare a dulapului poate deveni o activitate plăcută. Faptul că nu vrei să arunci această piesă îți va oferi un sentiment de satisfacție atunci când vei reuși să rezolvi problemele pe cont propriu. Ai nevoie de inițiativă și de puțin timp liber pentru a putea lucra. De asemenea, un strop de creativitate va fi un plus. De exemplu, poți schimba culoarea dulapului. Fiecare membru al familiei poate contribui cu câte un element de culoare pentru a obține un rezultat unic.  

Prin urmare, defecțiunile minore nu sunt motive pentru care să arunci o piesă de mobilier de care încă te folosești, mai ales atunci când poți repara problema pe cont propriu.

Sursă foto: unsplash.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *