Descoperă tulburările oftalmologice ale copilului și cum pot fi îndreptate

Patologia oculară a copilului este necesar a fi tratată încă de la început, deoarece anumite boli nu pot fi vindecate după dezvoltarea totală a sistemului oculo-motor (în punctul de mijloc al tinereții). Anumite afecțiuni ale ochilor sunt prezente încă din momentul nașterii, însă multe dintre acestea se vor instala pe măsură ce copilul se dezvoltă. Putem discuta despre o serie de boli des întâlnite în copilărie. Cei cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani pot beneficia de consultații oftalmologice. Cu ajutorul aparaturii oculistice precursoare, bebelușii și copii vor fi examinați în siguranță, indiferent de vârsta și de stadiul de cooperare.

Problemele oculare nu trebuie trecute cu vederea. Controlul oftalmologic convențional al micului pacient are loc la vârsta de 3 ani, când acesta este suficient de dezvoltat pentru a urma directivele, explicând ceea ce i se arată.

În continuarea articolului vei afla informații cu privire la tulburările oftalmologice și corectarea acestora

Este mult mai dificil să descoperi dacă cel mic se confruntă cu o patologie în copilărie, mai ales dacă nu se poate vedea cu ochiul liber sau dacă nu cunoști simptomatologia. Afecțiunile globului ocular care nu sunt tratate timpuriu,  în timpul copilăriei, pot avea consecințe dăunătoare atât la nivel emoțional cât și medical. Printre afecţiunile oculare se numără:

  1. Defectele de refracție

Viciile de refracție se numără printre primele tulburări oftalmologice ale copiilor. Poate apărea miopia, cel mai des întâlnit viciu de refracție în vremea copilăriei. Este recomandat să cunoști dacă cel mic va necesita în viitor ochelari de vedere. Controlul oferă informații precise cu privire la posibilele vicii de refracție. Pentru un diagnostic precis vezi aici un control oftalmologic pentru copii, putând opta pentru Infosan, o clinică oftalmologică de top.

Miopia se instalează atunci când cei mici își apropie păpușile de ochi, nu stau departe de ecran la computer sau acuză dureri oculare. Afecțiunea se poate corecta cu ochelari, fără efecte secundare.

Hipermetropia ușoară apare în cazul a 80% dintre cei mici, fiind mult mai întâlnită decât miopia. Cei care suferă de hipermetropie se confruntă cu migrene, dureri oculare, fotofobie și dificultăți în observa obiectele îndeaproape. 

Astigmatismul reprezintă încă un viciu de refracție regăsit la 3/10 copii. Patologia apare atunci când globul ocular își schimbă forma, corneea devenind ovală. Copilul prezintă tabloul clinic al miopiei și hipermetropiei, nevăzând nici obiectele îndeaproape, nici pe cele de la depărtare.

  1. Strabismul

Copii născuți înainte de termen pot dezvolta această patologie. Strabismul poate fi de cele mai multe ori determinat de traumatisme oculare sau craniene. Afecțiunea poate fi tratată cu ajutorul ochelarilor, picăturilor pentru ochi sau chirurgical.

  1. Obliterația canalului lacrimo-nazal

În cadrul acestei patologii pacientul va lăcrima puternic la un singur ochi sau la ambii din cauza unui obstacol localizat la nivelul canalelor lacrimale. Aproape 20% dintre nou-născuți și sugari prezintă obstrucția canalului lacrimo-nazal.

  1. Ochiul leneș

Ambliopia, cunoscută și sub numele de „ochiul leneș”, reprezintă o suferință infantilă care poate fi tratată la cei cu vârsta cuprinsă între 6-7 ani. În cadrul acestei afecțiuni, un ochi nu va fi folosit corect iar acuitatea vizuală se va dovedi inadecvată. Exercițiile pentru ochi și purtarea ochelarilor ajută îmbunătăţirea ochilor leneși.

În concluzie, pentru a obține un tratament optim, ajustat nevoilor copilului, este esențial să contactezi un medic calificat atunci când apare simptomatologia.

SURSĂ FOTO: Freepik.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *