Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, deschis într-o formă minimalizată, din cauza temperaturilor ridicate

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis doar parţial, din cauza condițiilor meteorologice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Hotelului de Gheaţă, din cauza condițiilor meteorologice, lucrările la Hotelul de Gheață au fost întrerupte. „Construcția” a fost dată în funcțiune într-o formă  minimalizată și va fi finalizată după Revelion,

La fel cum s-a întâmplat în majoritatea sezoanelor trecute, Moș Crăciun a reușit și în acest an să aducă turiștilor dornici de aventură și inedit un nou Hotel de Gheață în căldarea glaciară a Lacului Bâlea.

Primele camere, precum și restaurantul/barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeți ori simpli vizitatori, pragul acestui obiectiv special fiind deja trecut de câțiva zeci de turiști ce și-au petrecut mini-vacanța de Crăciun la munte, în binecunoscuta zonă a Masivului Făgăraș.

Deocamdată, aventurierii ce doresc să vină la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac „ART&ICE”  vorputea admira deja patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheață realizate de echipa marelui artist Eugen Petri:

„Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a  decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheață, însă am marea bucurie să vă anunț că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă și gheață pe marele artist Andy  Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca și pe Regina Maria a României. În  momentul de față lucrăm la punerea în operă din gheață și zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranță cea mai mare iubitoare, susținătoare și colecționară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent.’’

Schimbările climatice care ne surprind cu temperaturi aproape de primavară la șes, dar si cu temperaturi neobisnuit de mari în zona muntoasă crează mari surprize și afectează lucrările la noul Hotel de Gheață, chiar și la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce până acum nu s-a întâmplat în niciunul dintre cei 17 ani în care s-a construit la Bâlea Lac un Hotel de Gheață.

,,În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficiența acestora nu a fost tocmai cea dorită. În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activității de edificare ceva mai devreme. Aceste decizii depind de evoluția temperaturilor și instalarea unei ierni autentice, măcar în varful muntelui. Din păcate, de câțiva ani buni și aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani. Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede și vă asigur că facem eforturi ca experiența trăită la Hotelul de Gheață Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă.”spun responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, care alături de echipa de constructori și decoratori, au luat decizia de a întrerupe lucrările, menționează Arnold Gunter Klingeis, inițiator al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *