Recomandate

124 de elevi din clasele primare de la Liceul Tehnologic „Aurel Vijoli” se pot bucura acum de un nou spațiu pentru activități interactive

124 de elevi, cu vârste între 6 și 10 ani, din cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vijoli” Făgăraș au participat la activități interactive într-un nou spațiu amenajat special pentru ei. Spațiul a fost amenajat prin proiectul „Pași spre viitor”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

8Prin acest proiect a fost creat un spațiu în care au fost organizate activități extrașcolare cu elevii de la învățământul primar,  o structură modernă, un centru de resurse pluridisciplinare, care oferă beneficiarilor un loc de formare, joc, comunicare, întâlnire, informare și exploatare. Au fost realizate doua centre de interes: colțul elevilor conștiincioși, dornici de perfecționare, prin lectura si zona de joacă, pentru cei dornici de joc si  relaxare, cu jocuri de rol. Toate acestea au avut rolul de a-i apropia pe copii de școală, de a crea legături sociale între ei, de a reduce absenteismul.

Atelierul de  lectura „Pași spre viitor”, desfășurat în vacanță, a adus bucurie si entuziasm copiilor. Activitățile din vacanță reprezintă o oportunitate unică pentru copii de a-și dezvolta noi aptitudini și de a-și crea amintiri de neuitat. Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre animațiile din cărți, cântatul și, în general, familiarizarea cu universul cărților ajută la dezvoltarea copiilor în numeroase moduri. Cititul îi familiarizează pe copii cu sunetele și cuvintele, promovează dezvoltarea creierului și imaginația, îi învață despre lumea din jurul lor, le dezvoltă vocabularul și, în cele din urmă, cultivă dragostea pentru literatură. Elevii din clasele pregătitoare și a IV-a au petrecut timp de calitate în compania cărților, dar au și socializat, bucurându-se de reîntâlnire.

Prin activitatea „Fii SMART prin joc” elevii au aflat că jocul si învățatul sunt activități care se îmbina perfect. Jocul de rol este o experiență complexă pentru cei mici deoarece le oferă contextul necesar pentru a se descurca în viață, stimulând dezvoltarea armonioasa a abilităților fizice, psihice și cognitive. Folosind jocuri de rol elevii din clasele primare s-au relaxat, au stabilit legături, au comunicat mai ușor, dar au si învățat sau descoperit lucruri noi.

„Prin acest proiect am amenajat  un spațiu gândit pentru a oferi copiilor un mediu propice pentru formare, joc, comunicare, explorare. Aici, cei mici au citit, au povestit, au socializat, au învățat, dar s-au și jucat, interpretând diferite roluri. A fost un proiect minunat care a adus multa bucurie elevilor din clasele primare de la școala noastră.” , declară Pleșa Elena, coordonatorul proiectului „Pași spre viitor” , prof. la Liceul Tehnologic „Aurel Vijoli” Făgăraș.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Făgărașul Tău
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.