Municipiul Făgăraș primește de la Guvern cei mai mulți bani din județ

S-au alocat bani de la Guvern, din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Județul Brașov a primit în total 30.391.000 lei, iar cei mai mulți bani au fost alocați Municipiului Făgăraș, respectiv 3.900.000 lei, mai mult decât a primit chiar și Consiliul Județean Brașov, respectiv 1.480.000 lei. 

O sumă importantă de bani a primit și orașul Victoria, respectiv 700.000 lei. Primăriile din Țara Făgărașului au primit între 300.000 lei și 400.000 lei

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a decis alocarea sumei de 1.580.907.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital și pentru continuitatea derulării unor programe de investiții din 3.044 de unități administrativ-teritoriale.

Actul normativ era necesar întrucât, în contextul actualei situații economice, pe fondul creșterii prețurilor la utilități și la materiale de construcții, unele unități administrativ-teritoriale se confruntă cu probleme deosebite în ceea ce privește asigurarea surselor de finanțare pentru cheltuieli curente și lucrări de infrastructură.“, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cât va primi fiecare Primărie din județul Brașov:

FONDURI1 BUN FONDURI2 BUN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *